vokS Skov
Kunstprojektet Voks skoV giver i april og maj 2024 260 elever fra Egedals 5.-6. klasser en naturfaglig og kunstnerisk tilgang til Ganløse Ore. Gennem performancevandringer, naturforløb og kunstworkshops får eleverne skovens økosystem helt ind under huden
Værd at vide om vokS Skov
Projektet vil eleverne opleve hvordan science kan bruges til at skabe deres egen vandreforestilling.
- Eleverne vil først opleve kunstnernes forestilling VOKS SKOV, en aktiv publikumsinddragende vandring mellem scener i skoven.
- Eleverne vil tilegne sig naturfaglig viden sammen med natur- og kulturformidler.
- Eleverne vil dernæst gennemgå en kunstnerisk arbejdsproces i skoven sammen med tre kunstnerne, hvor den naturfaglige viden omdannes til tre vandreforestillinger i skoven. Vandreforestillinger, som eleverne viser for hinanden indbyrdes i klassen. Alle prøver at være både publikum og performere.
Der sker de forunderligste ting i skoven, træerne kommunikerer med hinanden. De drager ikke kun kærlig omsorg for deres afkom, de tager sig også af deres gamle og syge naboer. Træer har både følelser, fornemmelser og hukommelse. Træer kan advare andre træer om, at der er fjender i nærheden. Vigtige informationer rejser gennem skovbundens lyslederagtige svampetråde. Et fintmasket netværk, spændt ud mellem træerne, som var det skovens internet: et ægte WOOD WIDE WEB.
Eleverne starter forløbet med at opleve VOKS SKOV en sanselig 90 min. publikumsinddragende performance-vandring i skoven. Om fællesskab og plantearternes indbyrdes liv i skovens Wood Wide Web. Opført af seks performere. Publikums viden om og oplevelse af skoven forankres kropsligt, når de i samspil med performerne indtager værkets udformning. Eleverne får indblik i et kunstnerisk udtryk og samarbejde i skoven. Hensigten er at pege hen imod elevernes egen proces i huskunstnerworkshoppen.
Huskunstnerworkshoppen er en æstetisk læringsproces med afsæt i performancekunstnernes arbejdsmetoder og forskellige biologiske fagligheder. Skovens biologi og æstetik perspektiveres biologisk af naturvejleder og performativt af kunstnerne.
Første dag: Naturresearch og vidensdag med Natur- og kulturformidler Nanna Bugge
Natur- og kulturformidler Nanna Bugge giver eleverne et indblik i træer og svampes biologiske udveksling af næring under jorden, samt viden om spiringsprocesser og nedbrydning af skoven. Den faktuelle viden er grobund for elevernes kunstneriske proces.
Dage 2-3: Performance huskunstworkshop og maskeworkshop
Her vil elever og kunstnerne ud fra biologiske observationer af skovens liv, fordybe sig i naturen med en kunstners blik og arbejde stedsspecifikt med æstetiske processer som: publikums-inddragende performance, kropslig forankring af viden, land-art, kostume, maskeproduktion med skovens materialer samt tekstimprovisation i skovens mangfoldige områder. Eleverne er delt i 3 hold med hver deres kunstner. Fokus er træer/fællesskab, sanser/rumlig forståelse eller svampe/kommunikation. Vi skaber bedst i små grupper for at fremme kunstnerisk fordybelse, kunst- og naturforståelsen hos den enkelte.
Sidste dag: Elevernes egen performancedag
De 3 elevgrupper har hver især skabt en lille oplevelse for de andre to grupper, 3 meget forskellige steder i skoven, på skift afprøver de, at være både performere og publikum for hinanden, og reflektere over oplevelsens karakter af publikumsinddragelse.
Idé, Iscenesættelse og dramatiker: Annika Nilsson, Marika Seidler, Sif Jessen Hymøller
Dramaturgisk konsulent: Betina Birkjær
Dukkespil: Sif Jessen Hymøller
Medskabende scenekunstnere på egne scener:
Skovguide 1.: Annika Nilsson
Egefeu: Marika Seidler
Rodkvinden: Sif Jessen Hymøller
Skovguide 2.: Annika Nilsson
Fyrtræets maskespil: Marika Seidler
Træfortælleren: Sif Jessen Hymøller
Det er et tæt samarbejde mellem Egedal Kommunes skoler, Klima, Natur og Miljø og Kultur & Fritid, der har resulteret i en bevilling af støttekroner fra Statens Kunstfond til et kunstprojekt skabt til Egedal Kommune af Seidlers Sensorium.
Kontakt
Kultur og Fritid
Dronning Dagmars Vej 2003650 Ølstykke