Skip til hoved indholdet
    Hjem Demokrati og indflydelse Bliv hørt og få indflydelse Høringer og afgørelser Detaljevisning

Afgørelse

Afgørelse om, at det konkrete projekt - forhøjelse af parkeringshus på Jons Lille Vej 1, Ølstykke - ikke skal miljøvurderes

Klima, natur og miljø Tilbage

Tilbage

Egedal Kommune har den 20. juni 2024 modtaget en anmeldelse efter miljøvurderingsreglerne fra TGS Group A/S. Projektet omfatter en udvidelse af eksisterende parkeringshus på Jons Lilles Vej 1. Antallet af etager øges fra 7 til 13 i overensstemmelse med gældende lokalplan. Der vil blive plads til 600 biler, fordelt på 15 parkeringsniveauer, hvoraf det øverste parkeringsniveau er i det fri. Der ændres ikke på grundarealet af parkeringshuset.

Egedal Kommune skal som miljøvurderingsmyndighed vurdere, om projektet er miljøvurderingspligtigt og dermed om projektet forudsætter udarbejdelse af en miljøkonsekvensrapport.


Afgørelse:

Egedal Kommune har vurderet at projektet kan gennemføres uden udarbejdelse af en miljøkonsekvensrapport, jf. Miljøvurderingslovens § 21. Afgørelsen er offentliggjort på Egedal Kommunes hjemmeside.


Kommunens vurdering:

Projektet er omfattet af miljøvurderingslovens (LBK nr. 4 af 3. januar 2023) Bilag 2, pkt. 10b – Anlægsarbejder i byzoner, herunder opførelse af butikscentre og parkeringsanlæg. Som bilag til afgørelsen findes bygherrens ansøgning og kommunens udfyldte screeningsskema.

Egedal Kommune har gennemført en screening for miljøvurdering med baggrund i lovens Bilag 6, hvor der især er lagt vægt på:

• at projektet ikke vil påvirke Natura 2000-områder eller bilag IV arter.

• at projektet er i overenstemmelse med gældende lokalplan og en del af den samlede bebyggelse i området.

• at den samlede trafik i området ikke vil øges væsentligt på grund af projektet.

• at der ikke vil ske en udvidelse af parkeringshusets grundareal


Konklusion:

På baggrund af screeningen vurderer Egedal Kommune at forhøjelsen af parkeringshuset, hverken i sig selv eller i forbindelse med andre planer og projekter i området vil medføre en væsentlig indvirkning på miljøet. Projektet er derfor ikke miljøvurderingspligtigt.


Anden lovgivning m.v.:

Vi gør opmærksom på, at der med denne afgørelse om at der ikke er miljøvurderingspligt, ikke er taget stilling til evt. andre nødvendige tilladelser til projektet.


Klageadgang:

Afgørelsen om at der ikke skal laves en miljøvurdering i ovenstående sag kan påklages jf. miljøvurderingslovens § 49, stk. 1. Der kan udelukkende klages over retlige forhold. Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og fødevareklagenævnet.

Klageberettiget er:

• Ansøger

• Miljø- og fødevareministeren

• Enhver med retlig interesse i sagens udfald

• Landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer.


Afgørelsen om at der ikke skal laves en miljøvurdering i ovenstående sag kan påklages jf. miljøvurderingslovens § 49, stk. 1. Der kan udelukkende klages over retlige forhold. Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og fødevareklagenævnet.

Du klager via klageportalen, som du finder via www.borger.dk eller www.virk.dk Du logger på klageportalen med MitID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Egedal Kommune via klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900 kr. for borgere og 1.800 kr. for virksomheder, foreninger, organisationer og offentlige myndigheder. Gebyret tilbagebetales, hvis du får helt eller delvis medhold i din klage.

I klageportalen sendes din klage automatisk først til Egedal Kommune. Hvis Egedal Kommune fastholder afgørelsen, sender Egedal Kommune klagen videre til behandling i nævnet via klageportalen. Du får besked om videres-endelsen.

Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du er blevet fritaget for brug af klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Nævnet afgør herefter, om du kan fritages for at bruge klageportalen. Se betingelserne for at blive fritaget https://naevneneshus.dk/start-din-klage/miljoe-og-foedevareklagenaevnet/til-foersteinstanser/fritagelse-fra-klageportal/


Klagefrist:

Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt og offentliggjort på kommunens hjemmeside www.egedalkommune.dk. Denne afgørelse er meddelt og offentliggjort den 8. august 2024, hvor klagefristen er den 5. september 2024.


Ønskes afgørelsen indbragt for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder fra offentliggørelsen, hvilket vil sige senest den 8. februar 2025.


Informationer

    Start 08.08.2024 Slut 05.09.2024 Kategori Klima, natur og miljø Område Egedal By, Ølstykke

Dokumentation & Tilladelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Har du lyst til at få opdateringer på høringer direkte i din indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vi løbende holder dig opdateret

Tilmeld

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyt fra Egedal Kommune

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier