Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Økonomi Tidligere budgetter og regnskaber Regnskab 2019

Regnskab 2019

Egedal Kommunes regnskab for 2019 viser med et solidt resultat for året, at kommunen har godt styr på økonomien. Det er et regnskab med et samlet driftsoverskud på 184 mio. kr. for 2019, som blev godkendt på Byrådets møde den 29. april 2020. Regnskabet er således 9 mio. kr. over den politiske målsætning og viser, at Egedal har en robust og bæredygtig økonomi.

Kommunens driftsoverskud er vokset med 35 mio. kr. siden budgettet blev vedtaget. Det forbedrede regnskabsresultat skyldes dels, at kommunen har haft en række finansielle éngangsindtægter bl.a. fra andel i salget af energiselskabet HMN Gas. Og dels at kommunen har haft lavere udgifter forbundet med bl.a. integration og kontanthjælp end beregnet.

Også kassebeholdningen er vokset, idet den ved indgangen af 2019 var på 171 mio. kr., men ved udgangen af året var markant forbedret til 419 mio. kr. Det skyldes bl.a. jordsalg, højere indtægter fra grundskyld og lavere udgifter på drift, nyanskaffelser og anlæg.

Borgmester Karsten Søndergaard siger: ”Vi er kommet godt gennem 2019 og står med et godt afsæt for fremtiden. Og det er godt, for vi står lige nu og her med en række ubekendte, som kan komme til at gøre indhug i kommunens økonomi; bl.a. udgifter til COVID-19-foranstaltninger og en udligningsreform, der endnu ikke er faldet på plads, men bestemt ikke peger i vores retning. Med det solide regnskabsresultat har vi forberedt os bedst muligt på at kunne fastholde den gode udvikling på velfærdsområder, som f.eks. undervisning, børnepasning og ældrepleje de kommende år. Det gør det både attraktivt at bo og drive erhverv i kommunen og sikrer, at vi kan stræbe efter at leve op til ambitionen om at skabe rammerne for verdens bedste hverdag”.

Kommunaldirektør Christine Brochdorf udtaler: ”Det er et flot resultat, organisationen er nået frem til med regnskabet for 2019. Det har kunnet lade sig gøre, fordi vi har dygtige og vedholdende medarbejdere og en velunderbygget organisation i Egedal. Det er jeg meget tilfreds med og vil gerne benytte lejligheden til at anerkende indsatsen.”

Langsigtede investeringer sikrer velfærden

Regnskabet for 2019 ligger samtidig over mindstekravet til at kunne finansiere anlægsudgifterne i den ambitiøse Investeringsplan 2018, som Byrådet vedtog med budgettet sidste år.

"Investeringsplanen" fokuserer på en række langsigtede investeringer, særligt på ældre- og skoleområdet og har allerede i 2019 vist sin værdi i forhold til at sikre en øget sammenhængende og langsigtet indsats,” forklarer borgmester Karsten Søndergaard og fortsætter: ”Vi er i fuld gang med at renovere idrætsanlæg og ombygge kommunens skoler til kreative læringsmiljøer. Og lige om lidt åbner en ny daginstitution i Smørum, ligesom der er nye plejeboliger og botilbud på vej. Egedal Kommune er med andre ord en kommune i vækst med styr på økonomien.”

Regnskab 2019

Regnskab 2019 Bog 1

Regnskab 2019 Bog 2, bilag

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier