Skip til hoved indholdet
  Hjem Nyheder Valg til Folkeoplysningsudvalget i Egedal Kommune

Valg til Folkeoplysningsudvalget i Egedal Kommune

Er du en af de frivillige, der brænder for at præge rammerne for foreningslivets og aftenskolernes virke? Vil du være en vigtig brik i dialogen mellem Byrådet og foreningslivet? Så er du måske den nye repræsentant i Folkeoplysningsudvalget i Egedal Kommune.

OPDATERET 7. NOVEMBER
Den 14. november 2022 afholdes valg til Folkeoplysningsudvalget for resten af byrådsperioden 2022-2025. Folkeoplysningsudvalgets opgave er at sikre, at de frivillige foreninger og aftenskoler i kommunen inddrages i de beslutninger, der vedrører området.

Foreningerne har ønsket et bredt sammensat Folkeoplysningsudvalg, som skal tilgodese mangfoldigheden i Egedal Kommunes foreningsliv og sikre, at alles interesser bliver hørt og varetaget.

Byrådet har derfor besluttet en bred model for sammensætningen af medlemmer af Folkeoplysningsudvalget:

 • 1 fra Egedal Kulturelt Samråd (EKS)
 • 1 fra Egedal Idrætsfællesskab (EIF)
 • 1 fra Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd (BUS)
 • 1 fra Aftenskolernes Samråd
 • 1 fra idrætsforeningerne uden for paraplyorganisationerne
 • 1 fra øvrige foreninger uden for paraplyorganisationerne – kulturelle og hobbyprægede
 • 2 politikere fra Kultur, Fritids- og Erhvervsudvalget

Alle medlemmer af foreningerne/organisationerne er valgbare. De 6 brugerrepræsentanter skal være medlem af en forening godkendt af Folkeoplysningsudvalget og må kun stille op for en af de ovenstående organisationer/grupper. Hvert medlem af Folkeoplysningsudvalget skal have en personlig stedfortræder.

Hvor & hvornår

Valget til Folkeoplysningsudvalget afholdes den 14. november 2022, kl. 17.00 i Byrådssalen på Egedal Rådhus, Dronning Dagmars Vej 200, 3650 Ølstykke. Forud for valgmødet skal du være opmærksom på følgende:

 • De fire paraplyorganisationer udpeger et medlem og en stedfortræder til udvalget
 • Hver af de idrætsforeninger, der ikke er medlem af en paraplyorganisation, kan indstille en kandidat og en stedfortræder
 • Hver af de kulturelle- og hobbyprægede foreninger, der ikke er medlem af en paraplyorganisation, kan indstille en kandidat og en stedfortræder.

Dette skal ske ved at sende en mail med navn og forening/organisation til kulturogfritid@egekom.dk senest den 10. november 2022, kl. 12.00

De 4 paraplyorganisationer udpeger selv repræsentant og stedfortræder blandt deres medlemmer forud for valgmødet den 14. november 2022.

Opstillede kandidater til henholdsvis idrætsforeninger og kulturelle- og hobbyprægede foreninger, der ikke er medlem af en paraplyorganisation, vælges på selve valgaftenen den 14. november 2022 af deres egne foreninger.

Hvad er folkeoplysning?

Folkeoplysning dækker over alle de tilbud om og muligheder for et aktivt fritidsliv som idrætsforeninger, kulturelle foreninger, aftenskoler, spejdere og andre foreninger eller selvorganiserede grupper skaber og organiserer. Foreningslivet og aftenskolernes tilbud er en vigtig del af borgernes mulighed for et aktivt fritidsliv. Det er et område, som er kendetegnet ved, at en stor del af tilbuddene kun kan lade sig gøre ved hjælp af frivillige.

Kontakt

Kultur- og fritidsformidler Sabrina Melsted på 7259 6820 eller på sabrina.melsted@egekom.dk

Læs mere

Folkeoplysning i Egedal Kommune

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier