Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Nyt Erhvervsforum ser dagens lys i Egedal Kommune

Nyt Erhvervsforum ser dagens lys i Egedal Kommune

Byrådet i Egedal Kommune har på mødet onsdag den 22. februar vedtaget at oprette Egedal Erhvervsforum. Det skal styrke dialogen mellem erhvervslivet og kommunen, og gøre Egedal Kommune endnu mere attraktiv for nye virksomheder.

Vicky Holst Rasmussen (S), der som borgmester er født formand for Egedal Erhvervsforum, siger om tanken bag: ”Det er vigtigt, at vi bakker op om vores virksomheder, små som store. De er med til hver dag at skabe værdi i samfundet. Egedal Erhvervsforum skal sikre de bedst mulige forhold for nye og eksisterende virksomheder i Egedal Kommune, så de kan være hjørnesten i verdens bedste hverdag.”

Egedal Erhvervsforum skal rådgive kommunen på erhvervsområdet og udvikle erhvervsindsatsen i Egedal Kommune - Og målet er ambitiøst: Egedal Kommune skal være den mest attraktive erhvervskommune i hovedstadsregionen.

Både store, mellemstore og små virksomheder, der har etableret sig i Egedal Kommune, bliver repræsenteret i Egedal Erhvervsforum, som udover borgmesteren får deltagelse af tre byrådsmedlemmer.

Formand for Kultur-, Fritids- og Erhvervsudvalget, Charlotte Haagendrup (K), som også er medlem af udvalget, siger: ”De seneste år har vi forbedret erhvervsindsatsen i Egedal Kommune markant. Vi ligger i den absolutte top i Nordsjælland, når det handler om erhvervsvenlighed. Vi vil bygge videre på den positive udvikling ved at samarbejde med erhvervslivet om udvalgte strategiske pejlemærker, og styrke kommunens profil som en attraktiv erhvervskommune i hovedstadsområdet.” 

Egedal Erhvervsforum tager udgangspunkt i fire strategiske pejlemærker, som sammenfattes under overskriften ”Lokal identitet - regionalt udsyn”: 

  • Det første pejlemærke er ”Service og samarbejde”. Det dækker over, at Egedal Kommune vil understøtte erhvervslivet ved at gøre det lettere at drive virksomhed, og derved tiltrække flere virksomheder og iværksættere til kommunen. Helt konkret vil man også styrke det eksisterende samarbejde om konceptet ”Køb Lokalt”, hvor kommunale indkøb og udbud også ses i et lokalt perspektiv. 
  • Andet pejlemærke er ”Lokale arbejdspladser og lokal arbejdskraft”, som blandt andet handler om at få flere Egedalborgere til at arbejde på en virksomhed i kommunen. Det bidrager til bæredygtigheden og til stærkere lokal forankring. Pejlemærket skal nås gennem en tæt dialog mellem erhvervslivet og kommunens jobcenter og erhvervskonsulenter og om virksomhedernes behov.
  • Tredje pejlemærke hedder ”Bæredygtig udvikling – bedre klima og bedre bundlinje”. Her skal Egedal Erhvervsforum hjælpe kommunen med at vejlede virksomhederne om mulighederne for grøn omstilling og desuden inspirere virksomhederne til også at handle lokalt.
  • Endelig er ”Fremtidens virksomheder og erhvervsområder i Egedal Kommune” et pejlemærke, der ved at skabe attraktive erhvervsområder tæt på relevante transportmuligheder også skal bidrage til den grønne omstilling.

Vicky Holst Rasmussen (S), tilføjer: ”Det er ikke nyt, at vi har fokus på erhvervslivets vilkår. Egedal Erhvervsforum er dog en markant styrkelse af samarbejdet mellem Egedal Kommune og virksomhederne, og vil give både byrådet og forvaltningen vigtige input til at forstå erhvervslivets behov og ønsker. Samtidig kan vi også hjælpe virksomhederne med vigtig viden. Derfor er jeg så glad for byrådets beslutning.”

Kontakt

Erhvervsteamet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Erhverv@egekom.dk

Ring til os

Erhvervspartner Thomas B. Hansen Tlf.: 7259 7207

Erhvervspartner Jon Bjergfelt Tlf.: 7259 6259

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier