Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Nu slås der hul på renoveringen af Stenløse Kulturhus

Nu slås der hul på renoveringen af Stenløse Kulturhus

Et make-over til 6 millioner kr. vil omskabe Stenløse Kulturhus til et lyst, trygt og indbydende kulturhus, hvor mange forskellige aktiviteter og mennesker kan udfolde sig. 28. oktober slår politikerne hul ind til en lysere fremtid.

Egedal Byråd har afsat 6 millioner kroner til at gøre kulturhuset, og biblioteket, mere lyst, indbydende og brugbart for flere.
28. oktober slår borgmester Karsten Søndergaard og kultur- og erhvervsudvalgsformand Charlotte Haagendrup hul på den første mur. Og så rykker de rigtige håndværkere for alvor ind.

Et aktivt og alsidigt hus

Kulturhuset skal åbnes mere op mod Egedal Centret og byde folk indenfor. Et stort glas-indgangsparti vil skabe lys og gennemsigtighed, så kulturhuset opleves mere trygt at færdes i. Indvendige glasdøre vil også fremme trygheden og nemmere invitere folk ind og deltage i de mange aktiviteter der foregår i huset:

Egedal Musik- og kulturskole har hver uge 250 elever mellem 0-25 år, der øver sig i at synge, spille violin og på olietønder i husets lokaler. Huset rummer også kunstforeninger, gamerrum, Historiens Hus, Lokalhistorisk Arkiv og slægtsforskning. UngEgedal har også aktiviteter - fra drama, dans og sangskrivning til projektværksted og samtalegrupper. Og så er der naturligvis Biblioteket.

- Stenløse Kulturhus er borgernes hus. Renoveringen skal gøre huset mere anvendeligt for flere. Både for dem der via en forening bruger huset men også for borgerne i lokal området, der har brug for et sted at forsamles eller vil arrangere en koncert. Vi har også prioriteret penge til at ansætte en kulturhuskoordinator, Ander Greis, som har fokus på at samskabe aktiviteter med alle husets brugere. Med disse tiltag vil Stenløse Kulturhus være en levendegørelse af Egedal Kommunes vision om at skabe rammerne for en hverdag i fællesskab og bevægelse, fortæller Karsten Søndergaard.

Samskabelse

Forud for renoveringen ligger en inddragende proces: I foråret havde Egedal Kommune inviteret brugere sammen med arkitektfirmaet Mangor & Nagel til at kigge på, hvilke funktioner huset skal indeholde og hvordan, man gør huset mere levende.

- Vores kulturhuse skal kunne trække alle ind og skabe et mødested, hvor fællesskabet kan gro. Vores demokrati er afhængig af gensidig forståelse og i det arbejde er det vigtigt at vi har steder, hvor alle er velkomne, uden først at have betalt et kontingent. Vores kulturhuse er vores fælles eje og med renoveringen, hvor vi har fokus på lys og tryghed, sikrer vi netop, at alle kan være med, fortæller Charlotte Haagendrup.

Renoveringen af Stenløse Kulturhus igangsættes senere end oprindeligt planlagt fordi kulturhuset har fungeret som corona-testcenter. Men nu kan første del af renoveringen gå i gang. I 2022 starter næste fase, hvor der er fokus på børnebiblioteket, der skal gentænkes og renoveres.

Kom og se planerne for renoveringen. Fejring af renoveringen sker 28. oktober kl. kl 16.30-17.30 i Stenløse Kulturhus.

Kontakt

By, Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
By-kultur-fritid@egekom.dk

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier