Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Nu kan du søge om julehjælp

Nu kan du søge om julehjælp

Er du økonomisk trængt? Så er det nu, du har mulighed for at søge om julehjælp.

Julen nærmer sig. En tid, som er en glæde for mange, har for nogle været en bekymring længe. Særligt hvis man er enlig forsørger og er økonomisk trængt, så er der måske slet ikke råd til at holde jul.

Med hjælp fra Pernille fra Vores Egedal listes her de steder, hvor du har mulighed for at søge julehjælp:

Frikirken ALIVE - Ølstykke

Ølstykke ALIVE-kirken uddeler julehjælp til økonomisk trængte i Egedal Kommune. Julehjælpen består af en kasse med julemad m.m. til en god juleaften.

Ønsker du at modtage julehjælp, er der flere måder at ansøge på:

  • Du kan selv printe ansoegningsskemaet og udfylde det. 
  • Du kan også henvende dig i borgercirklen på Egedal Rådhus og få udleveret ansøgningsskemaet.
  • Ansøgningen kan afleveres i borgercirklen på Egedal Rådhus eller i postkassen ved hovedindgangen. Det er også muligt at aflevere skemaet hos Erik Andersen, Stenlillevej 7, 3660 Stenløse.

Du skal bo i Egedal Kommune for at kunne søge. Ansøgningsfrist: 21. november 2023. Alle ansøgere vil få besked hurtigst muligt efter fristens udløb. Julehjælpen udleveres ved et hyggeligt arrangement søndag d. 17. december 2023 i Frikirken ALIVE, Ølstykke, Kornvænget 1 B, 3650 Ølstykke.

Læs mere på Frikirken ALIVEs hjemmeside.

Dansk Folkehjælp

Enlige og samboende/gifte forsørgere på overførselsindkomst kan nu søge julehjælp hos Dansk Folkehjælp. Du kan ansøge på deres hjemmesideAnsøgningsfrist: 19. november 2023. Når du har ansøgt, vil vi i Egedal Kommune blive spurgt til at bekræfte, om du er på overførselsindkomst, enlig og har forsørgelsespligt for hjemmeboende børn under 18 år, som er kravene til at kunne modtage julehjælpen.

Egedals Private Julehjælp

Alle fortjener en god jul – Egedals private julehjælp består af private lokale ildsjæle. De hjælper familier med få midler til at få en god jul med god mad og gaver. Læs mere på Egedals Private Julehjælps Facebook-side.

Frelsens Hær

Du kan også søge om julehjælp på Frelsens Hærs hjemmesideAnsøgningsskema er tilgængelig i perioden 1. - 30. november 2023. Status på din ansøgning vil også være at finde på deres hjemmeside.

Ganløse og omegns Børnebande

Børnebandens mission er at hjælpe børn i familier i nærmiljøet, så de får en barndom på så lige vilkår som muligt med deres jævnaldrende kammerater. Hjælpen kan bestå i mad, penge, tøj, julegaver og mad, sommerferieoplevelser mm. Du søger julehjælpen på Julehjælpens hjemmeside. De har desuden også en Facebook-side, hvor du kan læse mere.

Ledøje-Smørum Kirker – Menighedsplejen

Menighedsplejen kan hjælpe ved forskellige behov til flere formål, herunder uddeling af julehjælp til økonomisk trængte. Ansøgningsfrist 14. december 2023. Du kan hente og printe ansøgningsskema online. Du kan desuden læse mere på Ledøje-Smørum Kirkes hjemmeside.

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen uddeler igen i år julehjælp til børnefamilier, der har det svært. Hjælpen er økonomisk, og der kan søges om 550 kr. pr. barn i familien. Ansøgningsfristen er den 7. december 2023 kl. 10. Læs mere på Mødrehjælpens hjemmeside

Mødrehjælpen Egedal – Ønsketræet

Er du enlig forsørger, en familie, hvor det er svært at få enderne til at nå sammen økonomisk, eller er overskuddet der ikke pga. for eksempel sygdom til at købe julegaver til børnene, så fortvivl ikke – du kan ansøge om julegavehjælp hos Mødrehjælpen Egedal-Frederikssund lokalforening. Enlige forsørgere og familier med børn mellem 1 og 14 år kan via vores aktivitet ”Ønsketræet” ønske gaver til børnene (max. 300 kr. pr. gave). Du skal være bosiddende i Egedal/Frederikssund Kommune for at kunne søge. Læs mere på Mødrehjælpen Egedals hjemmeside.

Røde Kors - Egedal

Igen i år tilbyder Røde Kors Egedal julehjælp til udsatte familier. Familierne skal være bosiddende i kommunen og have børn under 18 år. Læs mere på Røde Kors' hjemmesideAnsøgningsfrist 1. december 2023. 

Slagslunde og Ganløse Kirke - Menighedsplejen

Menighedsplejen uddeler økonomisk hjælp til personer i Slagslunde og Ganløse sogne, som har svært ved at få hverdagens økonomi til at hænge sammen. Hjælpen består i mindre beløb på typisk nogle hundrede kroner. Hvert år uddeles julehjælp og sommerhjælp fortrinsvis til enlige forsørgere.

Har man brug for en særlig økonomisk hjælp sendes en begrundet ansøgning med oplysning om navn og adresse til Menighedsplejen, Østergade 1, 3660 Stenløse. Du kan læse mere på Slagslunde og Ganløse Kirkernes hjemmeside.

Stenløse og Veksø Kirke - Menighedsplejen

Menighedsplejen uddeler julehjælp til økonomisk trængte, som er tilknyttet Stenløse og Veksø Sogn. Julehjælpen kan søges på deres hjemmesideAnsøgningsfrist 1. december.

Ølstykke og Udlejre Kirke - Menighedsplejen

Ølstykke Sogn uddeler julehjælp til økonomisk trængte, som er tilknyttet sognet. Julepakken indeholder mad og julegodter. Ønsker du at modtage julehjælp, skal du udfylde ansøgningsskemaet onlineAnsøgningsfristen er den 15. december 2023.

Kontakt

Jobcenter og ydelse

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier