Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder En del af KunstnerKælderen er stadig i kælderen – men godt tilfredse

En del af KunstnerKælderen er stadig i kælderen – men godt tilfredse

Skolelukning fik konsekvenser for Kunstner-Kælderen, men det der kunne have været en rigtig skidt historie er faktisk endt som en vaskeægte solstråle-historie

- Vi er fantastisk tilfredse med Egedal Kommune, fortæller formand Ulla Bjerring, da hun tager imod i Kunstnerkælderen. Hun uddyber: 
- Kommunen har virkelig gjort, hvad den kunne for at vi kunne finde os godt til rette. Vi har set på forskellige lokationer og vi har selv været med til at indrette dem, som vi endte i.

Alkymi og magi på skoleskemaet?

Da Toftehøjskolen lukkede skulle de foreninger, der havde til huse på skolen, genhuses. Heriblandt Kunstner-Kælderen. Kunstner-Kælderens grafiske værksted har nu fået til huse i Lærkeskolens kælder i ny-istandsatte lokaler. 
Bo Rødding, ansvarlig for grafik værkstedet, er meget glad for nu at være i Lærkeskolens kælder:
- Jeg tror på, at vores nye placering kan medføre nye spændende samarbejder med skolen her, og at vi kan inspirere lærere og vise eleverne, hvordan man arbejder med disse gamle grafiske trykpresser. For her sker der både alkymi og magi, siger Bo og henviser til den grafiske tryk-proces, hvor man aldrig kan vide sig helt sikker på resultatet. Den proces kan man kun følge to steder på Sjælland – og det ene er i den grafiske afdeling af Kunstner-Kælderen.

Ringen er sluttet

Kunstner-Kælderen er en forening skabt for aktivt udøvende kunstnere på alle niveauer og har cirka 30 medlemmer. De medlemmer der arbejder med keramik, maleri og glas er blevet genhuset i Stenløse Kulturhus. Også den placering er de tilfredse med:
- Det føles trygt at være en del af et aktivt hus og placeringen så tæt på stationen er et aktiv for os. Vi kender allerede kulturhusets personale godt fra vores udstillinger og jeg tror, at vi kan få flere spændende ting i gang, når vi er så tætte på hinanden, fortæller Ulla. 

Kunstner-Kælderen startede faktisk sit virke i Lærkeskolens kælder så nu er ringen sluttet. Det var dog ikke ligetil at flytte de grafiske trykpresser, der vejer op til 650 kg. Men et dygtigt flyttefirma hjalp til og nu hviler ”maskinerne” fødderne inden en officiel åbning kan få dem på dupperne igen. Grundet Corona kan lokalerne desværre ikke indvies endnu. Kunstner-Kælderen vil gerne åbne med en udstilling. Ind til da kan du besøge dem her

Kontakt

By, Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
By-kultur-fritid@egekom.dk

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier