Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Debut for forældrenetværk for handicappede

Debut for forældrenetværk for handicappede

Som en del af handleplanen på handicapområdet, har Egedal Kommune oprettet et forældrenetværk for forældre til børn med funktionsnedsættelser samt medarbejdere på handicapområdet. Første møde var onsdag.

Efter Egedal Kommune fik mange negative tilkendegivelser om opgaveløsningen på handicapområdet sidste sommer, inviterede man handicappede og pårørende til et dialogmøde om, hvordan tingene kunne forbedres. Kommunen udarbejdede herefter en handleplan. Som en del af handleplanen har kommunen dannet et netværk for forældre til børn med funktionsnedsættelser og medarbejdere på handicapområdet. Første møde var onsdag, og følges op med yderligere to-tre møder senere på året.

- Det var en rigtig god dialog, vi havde til det første møde i Forældrenetværket med nogle meget engagerede forældre. Hvor vi fik peget på de emner, der påvirker familiernes liv allermest,  siger centerchef i Center for Myndighed og Service, Tine Vesterby Sørensen, der også er sekretær for forældrenetværket.

Skal inspirere og komme med input

Forældrenetværket består af 18 forældre og to ledere fra social-og handicapområdet. Netværkets opgave er at give kommunen input og være stærke samarbejdspartnere ift. at finde gode løsninger og inspirere administrationen til nye ideer og handlinger. Netværket er dog ikke beslutningsdygtigt, og kan ikke drøfte enkeltsager.

- Jeg håber, at netværket vil kunne beskrive fokusområder, komme med visioner og løsninger til, hvad der er allervigtigst for familier med børn og unge med funktionsnedsættelser. Forældrene kan give os indblik i, hvad de oplever som essentielle for Egedal kommune at sætte fokus på. Det er et højt prioriteret område, som byrådet har bevilget mange penge til gennem årene. Så det er vigtigt, at vi får det rigtige afsæt, det skal forældrene være med til at give, siger Tine Vesterby Sørensen. 

Egedal byråd har gennem de seneste år tildelt rigtig mange penge til netop handicapområdet. Det samlede budget på handicapområdet er på mange hundrede millioner. Ved forrige års budgetaftale bevilligede Byrådet 8 millioner kroner yderligere, og sidste år blev der bevilget en tillægsbevilling på 29 mio. Byrådet besluttede ligeledes med budget 2022 at bevilge 29 mio. kroner om året til området.

Kontakt

Social og handicap

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Åbningstider

Kontakt

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
kommunikation@egekom.dk

Ring til os

Pressekontakt

Pressekonsulent 
Christian Frederik Mortensen
E-mail: Christian.Mortensen@egekom.dk
Tlf: 7259 6442

HR- og kommunikationschef 
Henrik Skovdal
E-mail: Henrik.Skovdal@egekom.dk
Tlf: 2016 6977

Egedal Kommunes presserum

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier