Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Dæmpet belysning sparer strøm både nat og dag

Dæmpet belysning sparer strøm både nat og dag

Borgerne i Egedal går en lidt mørkere tid i møde end normalt på denne tid af året. Kommunen har samtidigt et stort fokus, at ingen borgere skal føle sig utrygge, når der skrues ned for lysstyrken.

Kommunen har lavet en omfattende gennemgang af vejbelysningen for at afdække, om det er muligt at spare på energien i en tid med risiko for energimangel. Det har ført til beslutningen om at skrue ned for lysstyrken i store dele af kommunen. 

Hvor skrues der ned 

Der vil fra torsdag d. 27.oktober blive skruet ned for lysstyrken i vejbelysningsmaster på kommunale veje, så lysstyrken er på 10 % af normal lysstyrke mellem kl. 22 til kl. 06. Endvidere vil vejbelysningsmasterne i det resterende tidsrum vedblive at være dæmpet til en lysstyrke mellem 60-80 %, som vi kender det fra i dag. 

Det giver en besparelse på 107.000 kWh årligt, og på den måde er Egedal med til at tage et aktivt ansvar for at sænke energiforbruget, hvor det er muligt uden fare for person- og/eller materielskade.  

- Vi er som kommune forpligtet til hele tiden at arbejde på og tænke i nye områder og muligheder for at bidrage til den fælles energispareindsats. Men alle tiltag sker efter nøje overvejelser og konsekvensberegninger. Det betyder, at tryghed og sikkerhed altid vil veje tungest. Når det er sagt, så står vi med en bunden opgave. Hvis vi ikke yder vores i en fælles indsats, så risikerer vi at stå i en situation, hvor der helt slukkes for strømmen i perioder, siger borgmester Vicky Holst Rasmussen. 

Egedal Kommune arbejder målrettet for at begrænse risikoen for de såkaldte brownouts, som er situationer, hvor man slukker helt for strømmen i perioder i løbet af et døgn for at spare på forbruget, så der er energi til de kritiske perioder og situationer.  

- Andre kommuner har også skruet ned for lysstyrken, og det er det naturlige skridt ind i en generelt ændret tilgang til energiforbruget landet over, siger kommunaldirektør i Egedal Kommune, Christine Brochdorf.  

Belysning i signalanlæg, rundkørsler, på fodgængerovergange og bomme på cykelstier dæmpes ikke, da der her er et lovkrav om både at have belysning og til belysningsniveauet. 

Se oversigtskort her

Kontakt

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
kommunikation@egekom.dk

Ring til os

Pressekontakt

Pressekonsulent 
Christian Frederik Mortensen
E-mail: Christian.Mortensen@egekom.dk
Tlf: 7259 6442

HR- og kommunikationschef 
Henrik Skovdal
E-mail: Henrik.Skovdal@egekom.dk
Tlf: 2016 6977

Egedal Kommunes presserum

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier