Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Børn og ældre får HF-elever på praktik-besøg

Børn og ældre får HF-elever på praktik-besøg

85 HF-elever møder velfærds-virkeligheden i uge 9 i Egedal Kommunes børne- og ældreområde. Nyt samarbejde mellem kommune og det lokale gymnasium klæder eleverne godt på til en videreuddannelse inden for pædagogik- og sundhedsområdet, og viser de unge vej til jobs med lav ledighed og høj mening

I uge 9 er der både flere hænder og nye øjne i Egedal Kommunes velfærdsområder. For i den uge får 85 HF-elever mulighed for at se nærmere på det fag, som de med fagpakken Læring & Pædagogik eller Samfund & Natur, uddanner sig henimod. Siden gymnasiereformen i 2017 er HF-uddannelserne målrettet mod erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne og skal inddrage perioder med praktik og projekter. I Egedal har det ført til et unikt samarbejde mellem Egedal Kommune og Egedal Gymnasium og HF.

- Vi vil gerne vise vores unge mennesker, der allerede har vist interesse for velfærdsområderne, at der lige midt i deres lokalområde findes gode jobmuligheder. Vi har brug for flere uddannede lærere, pædagoger, sygeplejersker og SOSU’er. Kommunen er kommunens største arbejdsplads og i uge 9 vil vi vise at disse jobs giver en alsidig arbejdsdag med relationer til mennesker. At man med et job i et plejecenter eller daginstitution gør en forskel – hver dag. siger borgmester Vicky Holst Rasmussen, der fredag den 25. februar kickstarter praktik-ugen ved et arrangement på Egedal Rådhus.

Undervisning i virkeligheden

Egedal Gymnasiums HF-afdeling vil med faget Læring og Pædagogik og faget Samfund & Natur give et godt fundament at bygge videre på i forhold til videreuddannelse inden for blandt andet sundhed, undervisning og pædagogik. Eleverne skal også gøres klogere på indretningen af det danske velfærdssamfund. Og det er her, at praktikken spiller en vigtig rolle:
- Vi er interesseret i samarbejdet, fordi det giver rigtig god mening, at eleverne får konkret erfaring indenfor et arbejdsområde, der ligger i forbindelse med deres fagpakkevalg. Samarbejdet er blevet til, fordi kommunen også er interesseret i at holde på en kommende arbejdskraft, og det kan måske ske ved at skabe viden om forskellige arbejdsområder, der relaterer sig til elevernes interesser, fortæller Camilla Rye Jørgensen, rektor på Egedal Gymnasium.

Eleverne skal efter praktikugen lave en opgave om deres oplevelser i enten børnehave eller plejecenter. De 85 elever sendes ud til et praktiksted, der stemmer overens med deres valg af Fagpakke: Egedal Kommunes dagtilbud og plejecentre, skoler, sfo og klubber samt i Sundhedscenteret og i sygeplejen.

Kontakt

Dagtilbud og skole

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier