Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Trafik og veje Ladestandere

Ladestandere

Læs om kommunens arbejde med ladestandere til elbiler samt, hvad du skal gøre, hvis du vil etablere en ladestander.

Der kommer flere og flere elbiler på vejene i hele landet. Elbilen har de seneste år været igennem en rivende udvikling, og rækkevidden på de nye modeller er markant længere end for bare få år siden. 

Hvis du overvejer at købe en elbil eller anskaffe en ladestander til din bolig eller virksomhed, kan du finde gode tips og vejledning på elbilviden.dk. På siden kan du også finde et kort over offentligt tilgængelige ladestandere i Danmark. 

Egedal Kommune modtager mange spørgsmål fra borgere, der er interesserede i at opsætte ladestandere. Herunder kan du finde svar på nogle af de mest hyppige spørgsmål. 

Spørgsmål og svar om ladestandere

Har du brug for at få opsat en ladestander, kan du kontakte én af de private ladestanderoperatører. Etablering af el-ladestandere på egen grund kræver ikke kommunens godkendelse. Egedal Kommune anbefaler, at I tager kontakt til en eller flere ladestanderudbydere og anmoder om tilbud på opgaven.
Såfremt I møder problemstillinger i forhold til opsætning og elkapacitet hører vi gerne fra jer, så kommunen kan gå i dialog med ledningsejerne.

Det er ikke muligt at reservere en privat parkeringsplads på kommunalt vejareal og vi henviser derfor til nedenstående for mere om placering af ladestandere på offentlige arealer.

Er du i tvivl om, din vej er kommunal eller privat, kan du klikke dig ind på Egedalskortet og få svar, ved at slå din adresse op og klikke laget "Veje og stier" til under menupunktet "Veje og trafik".

 

Hvis du vil opsætte en laderstander på en privat fællesvej, skal du først undersøge, om vejens ejer vil give tilladelse til opsætningen. Herefter skal du søge tilladelse hos Egedal Kommune. Kommunen kræver, at ladestandere kan benyttes af alle, og kommunen vurderer derudover de trafikale forhold. Det er ikke muligt at reservere en privat parkeringsplads på kommunalt vejareal og som udgangspunkt heller ikke på en privat fællesvej.

Ansøgningen skal indeholde beskrivelse af, hvor på den private fællesvej, ladestanderen ønskes etableret, og om der er indhentet samtykke fra vejejer. Disse informationer sendes sammen med kontaktinfo til Egedal Kommune på vejgruppen@egekom.dk. Kommunen vurderer hver ansøgning ud fra, om de trafikale forhold på stedet tillader, at der etableres en ladestander.

Du står selv for udgifter forbundet med opsætning og drift.

Er du i tvivl om, din vej er kommunal eller privat, kan du klikke dig ind på Egedalskortet og få svar, ved at slå din adresse op og klikke laget "Veje og stier" til under menupunktet "Veje og trafik".

 

Bor du i en boligforening med privat parkeringsareal, kan foreningen selv beslutte at opsætte en ladestander på de fælles arealer. I skal dog sikre jer, at opsætningen af ladestandere ikke konflikter med lokalplanen for området.

Egedal Kommune anbefaler, at I tager kontakt til en eller flere udbydere af ladestandere og anmoder om tilbud på opgaven. 

Egedal Kommune arbejder kontinuerligt med at understøtte overgangen til elbiler. I foråret 2023 har Egedal Kommune skrevet kontrakt med to forskellige operatører om at sætte ladestandere op på 27 placeringer i kommunen. Der vil her være tale om både normal- og hurtigladere, der alle senest vil være taget i drift til sommeren i 2024. 

I Egedal kommunen er en parkeringsplads med en ladestander først og fremmest en ladeplads. Vi opfordrer derfor alle elbilister til at flytte deres bil, så snart bilen er opladt, så flere kan få gavn af ladestanderne

Kontakt

Vejgruppen

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
vejgruppen@egekom.dk

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier