Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Bolig Spildevand og kloak Skybrud og vedvarende regn Skybrud og vedvarende regn

Skybrud og vedvarende regn

Voldsomme skybrud og vedvarende regn kan medføre oversvømmede veje og kældre. Her på siderne kan du få gode råd til at forebygge vand i kælderen.

I takt med at klimaet ændrer sig, ændrer nedbøren sig også herhjemme, så det efterhånden minder mere om det vi kender fra det sydlige Europa med lange tørkeperioder og meget kraftige regnhændelser.
 
DMI varsler når der - typisk om sommeren - er risiko for skybrud, det vil sige når der lokalt falder mere end 15 mm regn på 30 minutter. Når der falder så store mængder regn på så kort tid, kan vandet ikke ledes hurtigt nok væk gennem kloakker og vandløb. Lange perioder med regnvejr kan også medføre, at vandet bliver liggende på overfladen og kun langsomt render væk. Disse forhold medfører, at risikoen for oversvømmelser, der kan føre til vandskader, stiger markant og du bør derfor tage forskellige forholdsregler når der varsles skybrud eller længerevarende regn.
 
Du kan her læse om, hvordan du bedst forebygger vand i kælderen og hvordan du håndterer vandet, når det stiger rundt om huset. Under voldsomt vejr som skybrud kan du i akutte tilfælde kontakte vores vagt på Vagttelefon 7259 7272. Vagten er døgnåben og vil kunne svare på spørgsmål, køre ud og besigtige skader på kommunale arealer eller henvise til de rigtige instanser, der vil kunne hjælpe, eksempelvis 112, Falck eller Frederiksborg Brand og Redning.
 
Hvis du har behov for hjælp til at pumpe vand ud af kælderen, skal du kontakte et privat skadeservicefirma.
 
Efter en vandskade er det vigtigt, at du indberetter hændelsen til os, så vi får kortlagt, hvor der er særlig stor risiko for oversvømmelser. Du skal også altid kontakte dit forsikringsselskab.
 
I de fleste tilfælde er du selv ansvarlig for de vandskader, som følger af oversvømmelser. Skader på grund af vedvarende regn dækkes normalt ikke af husforsikringerne. Nogle husforsikringer har dækning for skybrud. Hvis du bor i et område, hvor der ofte står vand ved kraftig regn, anbefaler vi, at du indhenter rådgivning om dækning hos dit forsikringsselskab.

Relevante links

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier