Skip til hoved indholdet
    Hjem Job i kommunen Hvem er vi? Hverdagshistorier Tandlæge

Tandlæge

Mød tandlægen Emilie

Jeg er ansat som tandlæge i Egedal Kommunes tandpleje, hvor jeg undersøger og behandler børn og unge i alderen 0-21 år. Jeg undersøger for caries, kæbeleds-, tandkøds- og slimhindeforandringer og kontrollerer tandfrembrud. Derudover trækker jeg tænder ud, laver tandfyldninger og andre typer tandbehandling – både forebyggende behandlinger og mindre behandlinger i forbindelse med tandretning.

Det er et luksusarbejde, for klinikassistenterne har tit gjort det hele parat til mig.

Alle kommunens tandlæger bør kunne varetage de fleste typer tandbehandlinger, men jeg har i min tid som tandlæge specialiseret mig i at varetage hhv. de ”udfordrende” børn, såsom autister, og børn, der er bange for at gå til tandlæge. Jeg synes også, det er spændende at behandle smerte- og kæbeledsproblemer.

Det mest spændende ved mit job er, at man aldrig ved, hvem der kommer ind ad døren. ”Tandlægebogen” kan på papiret se helt gennemsnitlig ud, men afhængigt af børnenes forudsætninger, alder, temperament, historik i tandplejen og familiens behov ved man aldrig, hvad man møder.

Som børnetandlæge er jeg stolt af, at vi uanset barnets tandudfordring altid finder en løsning, bl.a. fordi vi som børnetandlæger har en uspecifik faglighed. Vi ser nemlig på børnene – f.eks. i venteværelset, når de går ned ad gangen, og når kigger de os i øjnene – og vi ser meget på kropssproget og dynamikken med forældrene.

Så vi finder altid en individuel løsning, barnet magter, og som passer til udvikling, alder, eventuel tandlægeangst og familiens behov. Det kan tage tid og tilvænning, men vi når i mål i et samarbejde mellem tandlæger, tandplejere, klinikassistenter og forældre.

Det bedste ved min arbejdsplads er, at på tandklinikken i Ølstykke er der generelt meget engagerede medarbejdere. Der er god energi, mange grin og samtidig et ønske om og stolthed over at have en høj faglig standard. Derudover elsker jeg børnene, som vi hjælper, arbejdet med dem og samarbejdet med forældrene/familierne. Det er pragtfuldt, når børnene vil kramme efter behandlingen, og hver dag siger nogen tak til tandlægen – dét er stort!

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier