Høring
Forslag til Lokalplan 072 – Boliger ved Stråmosen, Stenløse samt forslag til Kommuneplantillæg 04
Planerne kan ses på kommunens hjemmeside egedalkommune.dk.
Områdeafgrænsning for Lokalplan 072 og tillæg 4.
Forslag til Lokalplan 072 – Boliger ved Stråmosen, Stenløse
Lokalplanen blev igangsat i august 2024. Det er lokalplanens overordnede formål at sikre disponeringen af bebyggelsen, fastlægge vej-, parkerings-og friarealer, sikre areal til regnvandshåndtering og fælles affaldssortering. Samtidig skal stier gennem området sikre en god adgang for beboerne til det beskyttede naturområde nord for lokalplanområdet.
Lokalplanen har desuden til formål at sikre en boligbebyggelse, som har høj arkitektonisk kvalitet som beskrevet i kommuneplanen og byrådets principper for bæredygtighed og kvalitet i byudviklingen.
Lokalplanen skal ligeledes sikre bebyggelsen mod støj fra Krogholmvej med en beplantet støjskærm. Området skal fremstå med en grøn karakter med fælles beplantede og rekreative friarealer, der indeholder flere naturkvaliteter, der er med til at fremme og understøtte biodiversiteten i området.
Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2021
Sammen med lokalplanforslaget er der udarbejdet et tillæg til Kommuneplanen. I tillægget justeres kommuneplanrammen, så der kan opføres blandede boligtyper i det nye byområde. Rammebestemmelserne udvides således til at kunne rumme både åben-lav og tæt-lav bebyggelse i stedet for kun tæt-lav, som den eksisterende ramme tillader.
Miljøvurdering
Lokalplaner og kommuneplantillæg er i udgangspunktet omfattet af krav om miljøvurdering. Imidlertid er der i henhold til miljøvurderingslovens § 8, stk. 2 vurderet, at planerne kun fastlægger anvendelse af et mindre område på lokalt plan. Der er derfor foretaget en screening af planerne i henhold til miljøvurderingslovens § 8, stk. 1, nr. 3 for at vurdere, om de kan medføre
en væsentlig påvirkning på miljøet, som bør blive undersøgt nærmere.
På baggrund af screeningen er vurderet, at planerne ikke vil medføre væsentlige påvirkninger af miljøet. Byrådet har derfor besluttet, at planerne ikke er omfattet af krav om miljøvurdering.
Resumé af screeningen samt uddybning af afgørelsen fremgår af planernes redegørelse.
Høring og politisk behandling
Planenerne er i offentlig høring i perioden d. 27. september til d. 25. oktober 2024.
Synspunkter, ændringsforslag eller indsigelser skal indtastes her:
Lokalplan: https://egedal.viewer.dkplan.niras.dk/DKplan/DKplan.aspx?LokalplanId=314
Kommuneplantillæg: https://egedal.viewer.dkplan.niras.dk/DKplan/DKplan.aspx?TillaegId=20
eller sendes til:
Egedal Kommune
Att: Byplan og Byggesag
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Høringssvar skal være kommunen i hænde inden høringsperiodens udløb.
Borgermøde
Der afholdes borgermøde om planerne den 1. oktober 2024, kl. 19:30-21 på Egedal Rådhus i Byrådssalen. Borgermødet bliver annonceret på kommunens hjemmeside. Tilmelding til borgermødet kan ske via: byplan@egekom.dk
Retsvirkninger
Når et forslag til en lokalplan er offentliggjort, må der i henhold til § 17 i planloven ikke bygges på de omfattede ejendomme eller i øvrigt ske en udnyttelse, der skaber risiko for en foregribelse af planens indhold. De midlertidige retsvirkninger gælder indtil den endeligt vedtagne lokalplan er offentliggjort, dog højst et år efter forslagets offentliggørelse.
Klagevejledning
Hvis du ønsker at klage over afgørelsen om, at planerne ikke er omfattet af krav om miljøvurdering, kan du klage til Planklagenævnet.
Klagen skal indgives senest den 24. oktober 2024.
Du klager via klageportalen, som du finder via borger.dk eller virk.dk. Du logger på klageportalen med Nem-ID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Egedal Kommune via klageportalen.
Når du klager, skal du betale et klagegebyr. Gebyret er på 900,- kr. for privatpersoner og 1.800,- kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.
I klageportalen sendes din klage automatisk først til Egedal Kommune. Hvis Egedal Kommune fastholder afgørelsen, sender kommunen klagen videre til behandling i nævnet via klageportalen. Du får besked om videresendelsen.
Planklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Planklagenævnet. Nævnet afgør herefter, om du kan fritages for at bruge klageportalen. Se betingelserne for at blive fritaget her: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/til-foersteinstanser/fritagelse-fra-klageportal/
Klagefrist
Klagen skal indgives inden 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag.
Opsættende virkning
En klage over denne afgørelse har ikke opsættende virkning efter lovgivningen. Planklagenævnet kan træffe afgørelse om at fravige lovgivningens udgangspunkt i særlige tilfælde.
Informationer
Abonnér på Høringsportalen
Har du lyst til at få opdateringer på høringer direkte i din indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vi løbende holder dig opdateret