Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Vi brugte alle sanser – vi var en del af forestillingen

Vi brugte alle sanser – vi var en del af forestillingen

Det var en flok meget fokuserede 6. klasses elever, der sammen med borgmesteren var en del af performancevandringen, som er første del ud af tre i kunst- og naturforløbet ’Å Vil Liv’.

Eleverne fra Veksø Skole havde aldrig oplevet noget lignende og betagelsen og koncentrationen var stor under den 1 time lange kunstvandring i skoven.

- Ved kunst på denne måde kan publikum være med i det. Det kan faktisk slet ikke vises uden publikum, for de er jo en del af forestillingen. Vi var mest modtagelige med lukkede øjne, og vi brugte alle sanser. Det føltes mere inspirerende. Godt og sjovt på en anderledes måde.

Under en del af vandringen skulle både børn og borgmester klippe en lille tot af deres hår, som symbol på, hvor langt de kunne rejse. Her ’købte’ nogle billet til en længere rejse end andre.

- Vi fik klippet lidt mere af end forventet, og så sagde kunstneren også: Du kan rejse langt.

Oplevelsen, der var meget intens, var uden tvivl stor for alle. Der var rum for både at blive rørt, spændt, oplyst, være fælles og forstå – både egen og naturens historie, gennem kunsten.

- I Egedal har vi fokus på at bruge naturen i hverdagen og dyrke kultur i fællesskab. Derfor er det rigtig godt, at så mange elever i 6. klasse nu får mulighed for at opleve den smukke natur ved Mølleåen på en anderledes måde. Og så er det et super spændende kunstprojekt, som også kan give eleverne en stor oplevelse, siger Vicky Holst Rasmussen, Borgmester i Egedal Kommune.

FAKTA

Vi fulgte et hold af elever fra 6.A fra Veksø Skole på deres performancevandring. Performancevandringen var første del af et kunst- og naturprojekt. Kunstprojektet Å Vil Liv skal give 168 6. klasses-elever maksimalt udbytte af kunst- og naturforløbet, der strækker sig over fem dage, hvor eleverne hjælpes til at omdanne deres naturligfaglige viden til kunstnerisk udtryk. Eleverne skal efter performancevandringen igennem et naturforløb med naturvejleder, Mette Blæsbjerg og derefter skal eleverne selv skabe deres egen performance.

På billederne ser du Rasmus, Jonas, Alberte, Matilda, Inger, Lui og Stefan fra Veksø Skole. 

Å Vil Liv - Performancevandring

Å Vil Liv - Performancevandring

Å Vil Liv - Performancevandring

Å Vil Liv - Performancevandring

Å Vil Liv - Performancevandring

Å Vil Liv - Performancevandring

Kontakt

By, Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
By-kultur-fritid@egekom.dk

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier