Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Udvalgte ældre inviteres til intimkoncert med Birthe Kjær

Udvalgte ældre inviteres til intimkoncert med Birthe Kjær

120 ældre borgere og borgere med en demenssygdom er inviteret med til en gedigen fest på Egedal Rådhus, hvor bl.a. Birthe Kjær giver koncert. Her kan de mest sårbare borgere få en tiltrængt, fælles kulturel oplevelse i kølvandet på corona-nedlukningerne.

Festdeltagere kan se frem til et brag af en fest, som både byder på intimkoncert med Birthe Kjær, snacks, drikkevarer, god stemning og De Gamle Jazzdrenge, som spiller op to gange. Transporten til og fra festen er der også sørget for, så alt de ca. 120 inviterede skal gøre er takke ja eller nej til den invitation, de har fået via deres hjemme- eller sygepleje.

En fælles oplevelse, hvor der er sørget for det hele

Festen er målrettet de borgere, der har sværest ved selv at opsøge og deltage i sociale arrangementer, og som derfor har været ekstra hårdt ramt under corona-krisen. Blandt de inviterede er bl.a. borgere med demens og deres pårørende.

- Nedlukningerne ramte vores allermest sårbare borgere ekstra hårdt. Og når man har svært ved selv at opsøge sociale og kulturelle arrangementer, kan det være rigtig dejligt at blive inviteret ud til en fælles kulturoplevelse, hvor der er sørget for det hele fra start til slut, forklarer Tina Wils, centerchef for Sundhed og Omsorg. Hun fortæller, at valget af Birthe Kjær som hovednavn heller ikke er tilfældigt.

- Hun er kendt for at sprede fest og glæde, og det er netop det, vi gerne vil give borgerne med dette arrangement, fortæller Tina Wils.

Frivillige medarbejdere sørger for trygheden

Det skal være både sjovt og trygt at gå til fest, og derfor vil 25 frivillige medarbejdere fra hjemmeplejen og sygeplejen være med til arrangementet for at sørge for, at det hele forløber så sikkert og festligt som muligt, og så festdeltagerne kan få den rette hjælp undervejs.

Flere arrangementer i støbeskeen

Midlerne til festen stammer fra sommer- og erhvervspakken 2021. Efter festen er der stadig midler i Egedals pulje, og flere andre aktiviteter og arrangementer er undervejs.

Fakta

  • Festen afholdes som et lukket arrangement for de inviterede på Egedal Rådhus den 28. september 2021.
  • Midlerne stammer fra sommer- og erhvervspakken 2021, som regeringen og et bredt flertal i Folketinget har lanceret for at sætte gang i turisme- og oplevelsesøkonomien efter genåbningen.
  • Egedal Kommune har ligesom alle andre kommuner fået midler fra pakken, bl.a. til at styrke fysik og mental rehabilitering og kulturtilbud til sårbare ældre og til personer med handicap.
  • Hjemmeplejen har på baggrund af en række kriterier udvalgt de borgere, der får en invitation til festen.
  • Kommunen sørger for transport for alle borgerne både ud og hjem fra festen.

Kontakt

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
kommunikation@egekom.dk

Ring til os

Pressekontakt

Pressekonsulent 
Christian Frederik Mortensen
E-mail: Christian.Mortensen@egekom.dk
Tlf: 7259 6442

HR- og kommunikationschef 
Henrik Skovdal
E-mail: Henrik.Skovdal@egekom.dk
Tlf: 2016 6977

Egedal Kommunes presserum

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier