Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Tillykke til Gitte og Thomas - vinderne af årets nytænkningspris og den folkeoplysende frivillighedspris

Tillykke til Gitte og Thomas - vinderne af årets nytænkningspris og den folkeoplysende frivillighedspris

Tillykke til de to ildsjæle Gitte og Thomas, som i år har vundet henholdsvis Årets Nytænkningspris og Årets Folkeoplysende Frivillighedspris for deres store arbejde for at skabe engagement og glæde hos folk i Egedal.

Så fandt vi de to vindere til dette års Nytænkningspris og Folkeoplysende Frivillighedspris; nemlig Gitte Kastberg og Thomas Ehman Nielsen. De blev begge overrasket med priser og blomster af borgmester Vicky Holst Rasmussen og formand for Kultur-, Fritid- og Erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup.

Gitte skaber julestemning hele året

For Gittes utrættelige iver for at skabe julestemning i Egedal, har hun vundet dette års nytænkningspris. For udover at for 3. år i træk at arrangere Egedal Julemarked i Egedal Centret, så har Gitte også skabt 'Jul i Juni', hvor hun styrer tøjlerne til endnu et julemarked - denne gang midt på sommeren, hvor centret bliver fyldt med boder, hvor der sælges hjemmelavede julevarer og sælges kaffe, te og andre lækkerier. Selv Julemanden har hun fået til at kigge vejen forbi!  

"Begge arrangementer afholdes lige her i Egedal Centret til kæmpe glæde for de mange juleglade besøgende og til gavn for alle de forretningsdrivende i centret. Et skønt eksempel på et blomstrende samarbejde mellem frivilligheden og centerforeningen, som gavner både borgere og det lokale erhvervsliv. Med din utrættelige indsats har du været drivkraften fra idé til udførelse. Du har fået skabt noget særligt og to gode traditioner for borgerne, som gør Egedal til et godt sted at bo. Du er en inspirator og en motivator for andre til at gøre en forskel, og for dét skal du have stor tak," sagde udvalgsformand Charlotte Haagendrup og fik overrakt pris og blomster og ikke mindst et stort tak fra borgmester Vicky Holst Rasmussen.

Thomas giver børn og unge oplevelser for livet

Spejlerleder Thomas Ehman Nielsen fra Kong Svend Spejdergruppe er dette års vinder af Årets Folkeoplysende Frivillighedspris. Han blev indstillet af hans spejder-kollegaer for sin store indsats og utrættelige engagement i spejdergruppen, hvor han ikke blot har været med til at skabe nogle spændende, sjove oplevelser for de lokale børn og unge fra Smørum, men også har gjort en stor indsats for ukrainske spejdere, hvor han har været med til at indsamle spejderudstyr og sågar indsamlet over 300.000 kr., så ukrainske spejdere fik muligheden for at komme til Danmark på en 14-dages sommerlejr. 

Her er et udsnit fra indstillingen fra hans spejder-kollegaer: 

"Thomas har gennem en lang årrække været en engageret og stabil spejderleder i Kong Svend spejdergruppe i Smørum. Men sæsonen 2022/2023 blev noget helt særligt for Thomas og for Kong Svend Gruppe. Det startede på Spejdernes Lejr 2022, hvor Thomas fik kontakt til en ukrainsk spejdergruppe fra Chernivtsi. Gruppen har ganske få midler og udstyr, og har meget begrænsede muligheder for friluftsaktiviteter. Thomas satte sig for, sammen med Juniorspejderne fra Kong Svend, at holde kontakten via online møder, og bistå den ukrainske gruppe med spejderfærdigheder og hjælp. Derudover tog Thomas initiativ til en indsamling af diverse spejderudstyr, som han selv kørte til Ukraine i oktober 2022.

Turen til Ukraine havde gjort stort indtryk, og Thomas satte sig for, at de ukrainske spejdere skulle have en pause fra krigen i sommeren 2023. Derfor startede han endnu en indsamling, samtidig med at han arrangerede en 14 dages sommerlejr med udgangspunkt i Kong Svends spejderhus Egelund i Smørum. Sommerlejren løb af stablen i slutningen af juni i år, og var en stor succes som også havde deltagelse fra Kong Svends egne spejdere."

Der er ingen tvivl om, at Thomas har ydet en stor indsats, hvilket borgmester Vicky Holst Rasmussen og udvalgsformand Charlotte Haagendrup også kom ind på i deres tale til Thomas:

"Du evner at skabe store øjeblikke, selv de mindste steder. Du medvirker til at udvikle lokalsamfundet, langt ud over Hassellundens rammer. Du skaber minder for børn og unge, og samtidig er du en vigtig rollemodel i dit arbejde som spejderleder. Du er idérig og nyskabende, og er medvirkende til at gøre Egedal til et godt sted at bo. For dét skal du have en stor tak", fortalte Vicky og Charlotte og overrakte Thomas en pris og en buket blomster.

Stort tillykke til både Gitte og Thomas - og et stort TAK.

Kontakt

By, Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
By-kultur-fritid@egekom.dk

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier