Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Stor deltagelse til årets uddannelsesaften

Stor deltagelse til årets uddannelsesaften

Der var ca. 600 tilmeldinger til dette års uddannelsesaften, hvor elever fra kommunens 8.- 9. og 10. klasser og deres forældre mødte op for at blive klogere på de mange forskellige uddannelsesinstitutioner og endnu flere uddannelsesretninger.

Onsdag aften løb den årlige uddannelsesaften for alle 8.-10. klasseelever i Egedal af stablen på Egedal Rådhus. Der var hele 596 tilmeldinger til de spændende oplæg fra HF Søfart, Frederikssund Gymnasium, U/NORD Frederikssund og Hillerød, Egedal Gymnasium & HF, H.C. Ørsted Gymnasiet, Baltorp Business Gymnasium, SOSU H, Roskilde Tekniske Skole og Egedal 10. klassecenter. Derudover var der også besøg fra Ung Egedal Fritidsundervisning og SSP.

Eleverne og deres forældre kunne lytte til oplæg fra de forskellige uddannelsesinstitutioner, hvor de kunne høre om uddannelsernes indhold, de forskellige retninger, hvordan hverdagen ser ud på uddannelsesinstitutionen samt om de videre uddannelses- og jobmuligheder. Der var også mulighed for at besøge uddannelsernes messestande, hvor de unge og deres forældre kunne stille alle deres spørgsmål og tale med nuværende og tidligere elever fra uddannelsen og deres undervisere.

Messetorv en stor succes

Det var andet år i træk, at uddannelsesaftenen inkluderede et stort messetorv, hvor alle ungdomsuddannelserne havde deres egen bod. Spurgt ind til aftenens forløb fortæller uddannelsesvejlederne Stine og Trine fra Egedal Ungeindsats glædeligt:

- Vi er simpelthen så stolte og glade for den store interesse, som uddannelsesaftenen igen i år har fået. Alle er simpelthen så glade og ivrige for at stille spørgsmål. Vi har struktureret aftenen, således at der er en række oplæg fra de forskellige uddannelser og efterfølgende får de unge og deres forældre så muligheden for en tæt dialog med både vejledere, lærere, ledere og elever fra de forskellige ungdomsuddannelser. Det er noget, der virkelig er efterspurgt, fordi vi kan se, hvordan de unge strømmer hen til de forskellige messestande, når oplæggene er færdige.

- Denne aften er ikke aftenen, hvor de unge skal tage deres endelige valg til uddannelse, men i stedet en mulighed for at de kan få en masse inspiration og gode ideer til de mange muligheder, de har efter folkeskolen.

Gik du glip af uddannelsesaftenen?

Frygt ej – via AULA er der sendt en liste over kommende orienteringsmøder og åbent hus-arrangementer på de forskellige ungdomsuddannelser, hvor I har mulighed for at besøge de forskellige uddannelsesinstitutioner og stille en masse gode spørgsmål.

Vi fortsætter succesen til næste år, hvor årets uddannelsesaften bliver afholdt d. 6. november 2024.

Kontakt

Egedal Ungeindsats

Hindbærvangen 224
2765 Smørum
ungegedal@egekom.dk

Ring til os

Website:

Ung Egedal

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier