Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Spil Dansk byder på skøn musik i unikke rammer

Spil Dansk byder på skøn musik i unikke rammer

Flyd hen til skønne toner til musikalsk wellnes-aften i svømmehallen, hør jazz-trompet på museet eller lyt til anekdoter og sange fra den dansk/amerikanske countrysangerinde Tamra Rosanes.

I uge 44 og tiden efter fejrer vi Spil Dansk i Egedal. Med forskellige musikalske events over hele kommunen sætter vi fokus på den danske musik og det danske sprog. Alle arrangementer følger regeringens aktuelle retningslinjer for at undgå spredning af covid-19.

- Jeg synes det er spændende, at Egedal Kommune kan spille med i Spil Dansk. Vi kan tilbyde nogle anderledes rammer, så det bliver til en total-oplevelse; musik på et museum og i en svømmehal. Det lyder helt magisk. Jeg er stolt af, at vi kan være med til at sætte fokus på dansk kulturliv, der jo især under corona har det hårdt. Og jeg er også glad for, at vi bruger Spil Dansk til at vise vores unge at musik kan være en levevej, fortæller Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget. 

Musik til de unge

Egedals unge kan møde sangger og sangskriver Nana Jacobi til en sangskriverworkshop til Musikstarteruge i efterårsferien. Til samme event kan de unge også møde komponist Pernille Louise Sejlund, der fortæller de unge fra Egedal om hverdagen som komponist, sangskrivningsprocessen og det at være kvinde i det danske musikmiljø. Disse arrangementer er udviklet i samarbejde mellem Egedal Musikskole og Ung Egedal. Musikstarterugen varer hele efterårsferien og byder også på andre undervisningsworkshops og en masse koncertoplevelser. Det hele kulminerer i, at de unge giver koncert for hinanden.

Musik for alle

Årets Spil Dansk program i Egedal Kommune kan du se lige her

Spil Dansk starter med koncert og storytelling med countrysangerinde Tamra Rosanes, mandag den 26. oktober. Hør bla. om hendes anekdoter fra Woodstock Festival, som hun var med til i 1969, om at se The Beatles live på Shea Stadium 2 gange, om at flytte til Danmark som 20 årig – og om at kæmpe for at få countrymusikken gjort stueren i Danmark.

Tirsdag den 27. oktober inviterer Egedal Bibliotekerne til musikalsk foredrag med den fantastiske trommeslager Søren Frost. Han har spillet med internationale stjerner og nogle af Danmarks største: Bla. Poul Krebs, Danser Med Drenge og så er han 1/3 af Sp-Just-Frost.

På Smørum Gl. Skole i Smørumovre spiller den internationalt anerkendte Jakob Sørensen trompet til ”Jazz at the Museum ” fredag 30. oktober. Jakob Sørensen blev kåret som årets nye jazznavn 2017, og på museet vil han gå i dialog med museumsgenstandene og inddrage dem i sin fortolkning.

Samme dag indbyder Ølstykke svømmehal til wellnessaften med stemningsmusik af Martha Elisabeth. Martha spiller live musik i løbet af aftenen stemningsfuld akustisk guitar, der passer godt til aftenens wellnes-tema; fodbad, hammamsæbe og saunagus. Svømmehals-koncerten er kun for kvinder og giver mulighed for at møde andre kvinder fra dit nærområde.

Årets sidste Spil Dansk-arrangement afholdes 24. november: Fællessang for Frihed med Regitze & Mathias. Over hele Danmark afholdes fællessang for frihed for at sætte fokus på udgivelsen af Højskolesangbogens 19. udgave.

Corona-restriktioner

Alle arrangementer afholdes i overensstemmelse med gældende Corona-restriktioner. Derfor er det bla. påkrævet at du bestiller en billet, også selvom nogle af arrangementerne er gratis. På den måde kan vi holde styr på hvor mange der får adgang. Når du bestiller billetter til dig selv og /eller dine nærmeste, sætter vi automatisk et sæde mellem jer og de næste der køber billet.
Til selve arrangementet sikrer vi blandt andet behørig afstand mellem stole, håndsprit og tydelig skiltning.

Kontakt

By, Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
By-kultur-fritid@egekom.dk

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier