Skolelærerne besøgte virkeligheden
27 egedalske Naturfagslærere deltog i Virksomhedssafari for at se nærmere på, hvordan eleverne kan tage del i de lokale virksomheders virkelighed og gøre skoledagen mere spændende og autentisk
Hvad siger eleverne mon til en skoledag hos OneEnginees for at lære om forbrænding ved at kigge nærmere på Gocart-motorere…altså de ægte, som vinder præmier på alverdens baner? Eller en dag om blod og kroppens fysik hos Mermaid Medical, hvor forkalkede vvs-rør skal renses for at blive klogere på blodpropper? Det kan blive konsekvensen af det netop etablerede skole-virksomhedssamarbejde i Egedal Kommune; ”Sammen skaber vi fremtidens skole”.
Lokale og internationale virksomheder
Skolen skal ud i virkeligheden og heldigvis er virkeligheden med på den. Otte egedal-baserede virksomheder åbnede torsdag den 19. september dørene for de interesserede lærere, så de kan planlægge spændende forløb i håndværks- og naturfagene.
- Det er flot, at så mange virksomheder vil være med og vælger at bruge tid på de lokale skoler. Det vidner om et flot lokalt engagement. Egedal har nogle meget spændende og internationale virksomheder, der kan måle sig med arbejdspladser verden over. Det viser de unge, at Egedal er en kommune man kan arbejde i – også når man vil være med i eliten, siger Katrine Buhl Møller der er chef for Egedal Kommunes Erhvervsafdeling.
Lærerne besøgte bla. One Enginees der laver motorer til Gocarts-racere samt Mermaid Medical, der distribuerer medicinsk udstyr rundt i hele verden og pt. udvikler en ”blodprops-renser”.
Fra nørdet til cool
Undervisningen bliver autentisk, når eleverne oplever, hvilken betydning eksempelvis ingeniørens ideer og udregninger kan have for fremtidens klimaløsninger, eller hvilken sammenhæng der er mellem materialer, processer og produkter hos de lokale virksomheder.
De naturtekniske fag kan nok godt trænge til en hjælpende hånd, hvis alle børn skal fatte interesse for området. Og andres entusiasme har det med at smitte godt af.
- Det er så vigtigt at vores unge kommer ud og ser naturvidenskaben i praksis. Det er ude i virkeligheden, at formler og regneregler giver mening. Det kan være svært at se i klasselokalet. Og så er det også inspirerende at se andres entusiasme. At se folk der brænder for lige præcis deres område. Der går det faglige fra at være lidt nørdet til at blive cool, og den fornemmelse må de unge gerne sidde tilbage med, siger Søren Trier, der er chef for Center for Skole og Dagtilbud.
Fakta om Sammen skaber vi fremtidens skole:
Lærerne samarbejder med lokale virksomheder og udvikler nyt undervisningsmateriale, der bygger bro mellem skolen og virksomhederne. Efterfølgende besøger eleverne og lærerene virksomheden.
Eleverne vil møde virksomhederne og indholdet i undervisningen i foråret 2020.
Deltagende virksomheder: One Enginees, Mermaid Medical, HP-El og Wogaard, CelsaSteel, Smørum Golfklub, Lithium Balance, Benny Johansen VVS og Elverdal.