Skip til hoved indholdet

Oktober står i musikkens tegn

Der er fine musikalske oplevelser i vente i Egedal i de kommende uger, der byder på Musikstarter Camp i Stenløse Kulturhus i dagene 14.-18. oktober, fællessang og spændende koncerter i Spil Dansk Ugen i uge 44.

MUSIKSTARTER: Unge skaber ny musik (uge 42)

Musikstarter er et landsdækkende koncept med en camp i efterårsferien for unge mellem 13 og 18 år, som spiller eller gerne vil spille musik. Der er i alt ti camps over hele landet. Campen i Egedal lægger vægt på frihed og fællesskab omkring musikken og på at opleve det fantastiske i at skrive musik og være kreativ sammen med andre i et band. Deltagerne vil deltage i workshops og clinics  og blive præsenteret for en masse forskellige musikalske værktøjer at arbejde videre med. De får besøg af dygtige kunstnere fra det danske musikliv, der – udover at give koncert – vil fortælle om deres musik og ikke mindst give et indblik i deres sangskrivningsprocesser.

Ugen slutter af med et brag af en koncert, hvor der bliver skruet op for professionelt lys og lyd. Koncerten afvikles i Stenløse Kulturhus den 18. oktober forventeligt kl .19 og er primært for familie og venner, men alle er velkomne. Hold øje med Ung Egedal for nærmere information.


Spil Dansk Ugen i Egedal (uge 44)

I uge 44 fejrer alle kommuner og en lang række koncertsteder Spil Dansk Ugen, som sætter fokus på dansk musik. I Egedal kan man opleve tre vidt forskellige koncerter, som alle er gratis.


Fællessang fra højskolesangbogen

Tirsdag den 29. oktober fra kl. 19:00 - 21:00 på Stenløse Bibliotek kan man synge med på sange fra Højskolesangbogen. Guitarist og sanger Nikolaj Muldkjær spiller og synger for på både klassikere, glemte sange og nye sange. Nikolaj Muldkjær har i flere år rejst landet rundt med Sangskatten, som udforsker og opdaterer klassiske, danske sange. Hans store inspirationskilde er Grundtvig og hans syn på mødet mellem mennesker med fællessangen i højsædet.


Intimkoncert med Daniel Jul

Onsdag den 30. oktober kl. 10.30 er der intimkoncert med Daniel Jul i Smørum Kulturhus. Koncerten er lavet med skåneforhold som dæmpet lys og lyd og henvender sig til et voksent publikum, der ellers kan have svært ved at deltage i koncerter. Daniel Jul er en erfaren kunstner, hvor anekdoter og musik går hånd i hånd, og der er både plads til at blive rørt og til at grine. 

Koncert med elever fra Egedal Musikskole

Torsdag den 31. oktober kl. 18:00 giver elever fra Egedal Musikskole koncert i Smørum Kulturhus. Der bliver spillet musik af bl.a. Carl Nielsen, Sebastian og Fini Henriques. Blandt de medvirkende vil være EMUSO, Sinfonietta, Orkester Mester samt elever fra Fokus Linien. Dørene åbner kl. 17:45 og koncerten varer ca. en time. Koncerten er for alle.

Alle koncerter er gratis, men kan kræve pladsreservation. Læs mere og reserver plads via linket nedenfor.

Musikstarter

Musikstarter er en camp i efterårsferien for unge, som spiller eller gerne vil spille musik, og programmet byder på både undervisning, minikoncerter og oplæg fra kendte danske musikere.
Konceptet er udtænkt af Nephew og udviklet sammen med Roskilde Festivalen, Bikubenfonden, Musikstarter og Ungdomsringen. Musikstarter blev afholdt for første gang i 2013. 

Læs mere på Musikstarter.dk

Spil Dansk Ugen 2024

Spil Dansk Ugen afholdes over hele landet i uge 44, fra den 28. oktober – 3. november 2024. Spil Dansk Ugen er Danmarks største musikbegivenhed i kraft af bredden, mangfoldigheden og det landsdækkende kommunenetværk. Spil Dansk Ugen arrangeres af Foreningen Spil Dansk, som ejes af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Danske Populær Autorer, Musikforlæggerne og Koda.

Læs mere på Spil Dansk Ugen 2024

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyt fra Egedal Kommune

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Mandag 8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Mandag - Torsdag 8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier