Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Nyt multihus på Søhøjskolen binder skole og fritid sammen

Nyt multihus på Søhøjskolen binder skole og fritid sammen

Vi renoverer Egedal Kommunes skoler fra 2020-2028, så eleverne får moderne og motiverende rammer at lære, trives og udvikle sig i. Vi udvikler skolerne, så de medvirker til, at vi får de dygtigste børn og de dygtigste lærere i de bedste omgivelser. Nu skal den første skolebygning bygges. Et multihus til leg og læring på Søhøjskolen.

Idéforslag til modernisering og renovering af Søhøjskolen. Visualisering: Teamet Juul & Nielsen.

Multihuset bliver med sine dobbelthøje rum og lodrette udvendige træbeklædning områdets nye pejlemærke, som også markerer den nye indgang til skolen, så forældre, elever og besøgende hjælpes godt ind i skolen. Huset binder tre af skolens bygninger sammen: Indskoling, udskoling og administration.

Skoleelever kan bruge multihuset i skoletiden til morgensang, samling, bevægelse, prøver og fælles arrange­menter eller aktiviteter.  SFO’en kan bruge salen om eftermiddagen til bevægelse og leg, og fritidsforeninger og aftenskoler kan bruge salen om aftenen til f.eks. dans og yoga. Multihuset understøtter arbejdet med de mindste elever og de kommende 0. klasser. Når de på sigt op til 75 børn kommer til skolen i Mini-SFO 1. april hvert år frem til skolestart i august, får de i multihuset mulighed for bevægelse og leg - og i en indretning, som giver mulighed for, at børnene kan forberede sig på den kommende skolestart.

- Vi går snart i gang med den fysiske ombygning og modernisering af Søhøjskolen. Med det netop godkendte dispositionsforslag, kan vi se, hvordan indretningen kommer til at se ud og efter sommerferien kan vi se på modeller i 1:1 af facaden. Jeg er stolt over at være del af denne udvikling fra idé til virkelighed og som formand for et konstruktivt og samarbejdende udvalg. Jeg glæder mig over de nye kreative læringsrum, som eleverne snart kan lege, lære og udvikle sig i, og som også kan bruges multifunktionelt af flere brugere, både i og uden for skoletiden, siger Betina Hilligsøe, formand for Skoleudvalget.

Byggeriet af multihuset igangsættes hen over sommeren med de første gravearbejder og huset forventes at stå færdigt sommeren 2022.

- I Egedal har vi et mål om at ligge helt i top, hvad angår vores skoler, og vi lægger store kræfter i at forbedre skolerne i disse år. Vi har en ambition om at have de dygtigste elever og de dygtigste lærere -  og det bygger vi til. Det nye multihus er et af de første eksempler på modernisering og renovering af vores skoler. Med et helt nyt multihus åbner vi skolen op for lokalsamfundet. Det bliver et multihus til gavn for alle kommunens borgere, siger formand for Skoleudvalget, Betina Hilligsøe.

 

Idéforslag til modernisering og renovering af Søhøjskolen. Multihus interiør. Visualisering: Teamet Juul & Nielsen.

Kontakt

Ejendom og byggeri

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
internservice@egekom.dk

Ring til os

Kontakt

Dagtilbud og skole

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Åbningstider

Kontakt

By, Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
By-kultur-fritid@egekom.dk

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier