Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Ny samarbejdsaftale for Egedals fodboldinteresserede

Ny samarbejdsaftale for Egedals fodboldinteresserede

Egedal Kommune har netop indledt en ny samarbejdsaftale med DBU og DBU Sjælland, der skal sikre endnu bedre rammer for udviklingen af idrætten i kommunen.

Velfærdsalliance

Et nyt samarbejde – kaldet en velfærdsalliance – skal medvirke til, at endnu flere borgere i kommunen bliver aktive i en forening. Fokus ligger på de mange glæder, som fodbold kan bringe - det handler ikke blot om at score mål og vinde, men om at være fælles om noget og skabe gode oplevelser sammen.  

Hovedtrækkene i den nye samarbejdsaftale 

Der vil blive iværksat en række tiltag, der kommer mange af vores fodboldinteresserede borgere til gode:  

  • Forbedring af børnefodbold: Målet er at omdanne lokale fodboldklubber til DBU-børneklubber for at forbedre børnenes fodboldmiljø. 
  • Fremme af pige- og kvindefodbold: Del af projektet Get Moving. Dette initiativ fokuserer på pigefodbolds udvikling gennem forskellige programmer, herunder et diversitetsakademi og et ambassadørkorps. 
  • Træneruddannelse: For at understøtte de første to initiativer, vil der være en prioritering af DBUs trænerlicensuddannelse på C-niveau. 
  • Sundhedsfremmende tiltag: Oprettelse af et FC-Demens hold i samarbejde med kommunens demens-koordinator, samt opstart af motionshold for ældre borgere. 

De lokale fodboldklubber er med 

Indsatsområderne for velfærdsalliancen er blevet defineret gennem dialog mellem Egedal Kommune, DBU Sjælland og de lokale fodboldklubber, hvor hver klub har haft mulighed for at vurdere deres deltagelse i alliancen. 

Ølstykke Fodboldklub har allerede tilkendegivet deres engagement i alle initiativer, herunder etableringen af FC-Demens holdet. Stenløse Boldklub- og Veksø Idrætsforenings fodboldafdeling fokuserer primært på træneruddannelse og styrkelse af børnefodbolden. Det er frivilligt for fodboldklubberne at deltage i de forskellige aktiviteter og projekter. 

Læs mere 

Du kan læse pressemeddelelsen fra DBU her (Ny aftale til glæde for Egedals borgere og fodboldklubber (dbusjaelland.dk)).

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyt fra Egedal Kommune

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier