Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Nu kan du finde metaldetektoren frem

Nu kan du finde metaldetektoren frem

Egedal Kommune besluttede d. 4. oktober på Kultur- og erhvervsudvalgets mødet, at give borgere mulighed for at bruge metaldetektor på to udvalgte matrikler, der er ejet af Egedal Kommune. På et åbent møde den 26. oktober kan du høre mere om, hvordan du gør, hvis du vil bruge metaldetektor

Ønsker du at gå med metaldetektor i Egedal? Så kan du gøre det på et område ved Egedal By/Maglevad samt på Dyvelåsen. Man kan på kommunens hjemmeside ansøge om at gå med metaldetekdor på de to områder i Egedal By og Smørum. Klik her for at ansøge. 

Formand for Kultur- og erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup udtaler: 
- Vi er glade for at kunne imødekomme et stort ønske fra borgere, der gerne vil gå med metaldetektor. I løbet af corona-tiden har vi oplevet mange henvendelser fra borgere, der gerne vil benytte naturen mere og hobbyen med metaldetektor er blevet meget populær. Den store guldskat på over 1 kilo fra Jelling har sikkert også inspireret mange. Men vi giver ingen garanti, for at man finder noget.


Reglerne for at benytte metaldetektor skal selvfølgelig følges, hvilket betyder at man skal have ejerens tilladelse, her Egedal Kommune, og man skal sørge for at indlevere eventuelle fund til det relevante arkæologiske museum, ROMU, Roskilde Museum.

Møde om metaldetektor-regler 

Der vil være mulighed for at høre nærmere om reglerne for at gå med metaldetektor på et møde, der er arrangeret i samarbejde med Egedal Arkiver og Museum: tirsdag d. 26. oktober kl. 19 på Egedal Rådhus. Her vil erfarne detektorfolk vil fortælle om at gå med detektor og give inspiration til nye, og måske kan det blive starten på et detektornetværk i Egedal.

Foredrag om spektakulære fund

Vil du vide mere om arkæologi, kan et foredrag arrangeret i samarbejde med ROMU anbefales: Et Rigdomscenter fra jernalderen i Nordsjælland: torsdag d. 21. oktober kl. 19.30 på Egedal Rådhus, hvor museumsinspektør Palle Østergaard Sørensen, ROMU fortæller om de spektakulære fund fra Egedal.

Fakta om metaldetektor søgning: 
https://slks.dk/metaldetektor/
https://romu.dk/arkaeologi/

Kontakt

By, Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
By-kultur-fritid@egekom.dk

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier