Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Indvielse: Kom og prøv kræfter med ny udendørs forhindringsbane

Indvielse: Kom og prøv kræfter med ny udendørs forhindringsbane

De årvågne har måske allerede bemærket den nye flotte forhindringsbane ved Stenløse Stadion. Banen indvies fredag d. 10. juni, hvor alle friske børn, voksne og foreninger kan komme og prøve kræfter med den 500 m lange bane, som giver sjove udfordringer til hele kroppen.

Nu får Egedals borgere ekstra gode muligheder for at dyrke motion i grønne omgivelser sammen med ungerne eller kammeraterne. Den nye forhindringsbane ved Stenløse Stadion har nemlig et loop på 17 forskellige udfordringer at tage fat på, og her skal der både kravles, klatres, maves og balanceres.

- Banen er et rigtig godt supplement til de andre rammer, vi har for at få motion i fællesskab. Men hvor fx en løbetur på atletikbanen giver helt klassiske udfordringer, så får man på den nye bane nogle anderledes og mere legende udfordringer, hvor hele kroppen skal i spil. Det er sjovt for alle aldre, og uanset om man er garvet eller nybegynder, forklarer Charlotte Haagendrup, formand for Kultur-, Fritids- og Erhvervsudvalget.

Frem med sportsskoene

Fredag d. 10. juni kl. 14 indvies forhindringsbanen med taler, sunde snacks - og ikke mindst mulighed for alle for at prøve banen selv eller sammen med familien eller motionsmakkeren.
Mødested: Den store grønne plads ved Baneringen syd for atletikbanen og ud mod cykelstien, der løber forbi idrætsanlægget. Husk løst tøj og sportssko, hvis banen skal prøves af. Der kan parkeres ved Lærkeskolen og Stenløsehallen, som ligger ca. 700 m væk.

Mere natur i hverdagen

Forhindringsbanen er blevet til virkelighed med midler fra Budget 2021, hvor et fokusområde netop er, at børn og voksne skal kunne bruge naturen i Egedal Kommune til hverdag på en sund og aktiv måde.

- Vi ved, at det er godt for mennesker at være i naturen. Det blev også helt tydeligt under corona-nedlukningerne, hvor positiv en effekt det har på os mennesker, at vi får bevæget os i grønne omgivelser, siger Bo Brøndum Pedersen, formand for Klima-, Teknik og Miljøudvalget.

Banen er således et af flere tiltag i Budget 2021, som skal give borgerne mulighed for mere natur i hverdagen. Blandt de andre tiltag er cykelstier, udendørs læringsrum for skoler og dagtilbud og fornyelsen af Stenløse Stadion.

Mangfoldige magneter og en god placering

Placeringen af forhindringsbanen ved Stenløse Stadion understøtter samtidig den udvikling af stadionområdet, som allerede er i gang, og som skal bidrage til at gøre stedet til en Mangfoldig Magnet, sådan som det defineres i udviklingsplanen for kultur og fritidsområdet i Egedal.

- Sidste år kunne vi fejre renoveringen af Stenløses Stadions løbebane, og nu har vi også en flot forhindringsbane. Det udvider de lokale idrætsmuligheder og kan tiltrække flere slags udøvere, både dem, der selv tager en tur på banen, og dem, der er organiseret i foreningslivet, forklarer Charlotte Haagendrup.

Alle er velkomne til at deltage ved indvielsen d. 10. juni, både private og foreninger.

kommunikation@egekom.dk

Ring til os

Pressekonsulent
Christian Frederik Mortensen