Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Forhøjet vandstand i Roskilde Fjord

Forhøjet vandstand i Roskilde Fjord

DMI varsler forhøjet vandstand i Roskilde Fjord som følge af stormen Pia. Der er ikke umiddelbart risiko for oversvømmelse i Tangbjerg. Egedal Kommune følger situationen tæt.

Lige nu varsles en forhøjet vandstand i Roskilde Fjord på 1,84 meter over normal vandstand. Den højeste vandstand forventes af DMI at være fra kl. 18.00-20.00 fredag den 22. december.

Tangbjerg i Egedal Kommune og Jyllinge Nordmark i Roskilde Kommune er beskyttet af et 2,40 meter højt dige. Derfor er der ikke umiddelbart risiko for oversvømmelser her.

Når der varsles forhøjet vandstand på mere end én meter over normal vandstand, lukkes sluserne ved udmundingen af Værebro Å. Der pumpes herefter for at holde vandstanden nede i området bag diget og i Værebro Å. Der opstilles nødgeneratorer til brug ved strømsvigt.

Egedal Kommune følger situationen tæt sammen med beredskabet. Du kan følge situationen på DMI’s hjemmeside: https://www.dmi.dk/

Klima, natur og miljø

Ring til os

Telefonisk træffetid