Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Fjernvarmearbejdet generer trafikken

Fjernvarmearbejdet generer trafikken

Fjernvarmenettet udvides i øjeblikket i Egedal. Egedal Fjernvarme og Egedal Kommune er opmærksomme på, at vejomlægningerne er til stor gene for borgerne – særligt i morgentimerne. Sammen gør vi alt, hvad vi kan, for at mindske generne.

Når kommunen eller Egedal Fjernvarme sætter gang i et gravearbejde, er der altid to hensyn, vi skal tage:  

  • arbejdet skal kunne gennemføres så hurtigt og effektivt som muligt.  
  • fremkommeligheden i trafikken skal sikres bedst muligt. 

Det er ikke altid muligt at forene de to hensyn fuldstændigt. Desværre. I nogle tilfælde går gravearbejdet uundgåeligt ud over fremkommeligheden i trafikken. Det er tilfældet i øjeblikket, hvor Garbogårds Alle er spærret mellem Krogholmvej og Brynhildevej. Ligeledes er Krogholmvej spærret mellem Bauneholmvej og Halkærvej, og Frode Fredegods Vej er spærret i højre side hen mod Circle K og Frederikssundsvej. Derfor skal man tage en omkørsel, som er skiltet.  

Vi ved, at det har været til stor gene for borgerne. Særligt i de tidlige morgentimer, hvor tiden er knap til at få afleveret børn og nå frem på arbejdspladsen i tide. Men nogle gange kan det beklageligvis ikke planlægges anderledes, hvis gravearbejdet skal være tilstrækkeligt effektivt. Derfor har vi prioriteret, at arbejdet skulle foregå i så kort en tidsperiode, som det er muligt.  

Afspærringen på Krogholmvej forventes ophævet senest den 17. november 2023, afhængigt af vejret, og afspærringen på Frode Fredegods Vej forventes ophævet senest i starten af januar 2024. Det har været overvejet, om fjernvarmearbejdet kunne have været udført om natten og i weekenden. Det ville have været dyrere, og arbejdet ville have taget længere tid. Og dermed have generet trafikken i en længere periode. 

Fjernvarmeprojekterne planlægges altid grundigt. Men der opstår ofte uforudsete udfordringer, som beklageligvis kan påvirke projekterne og ændre planlægningen. Der kan f.eks. være kabler i jorden, der ikke ligger som anvist. Også det lunefulde danske vejr kan påvirke arbejdets fremdrift.  

Hvorfor anlægges fjernvarme? 

Fjernvarme er en billig og klimavenlig kilde til opvarmning, og en væsentlig del af Egedal Kommunes plan for at blive klimaneutral i 2045. Udbygningen skal være færdig i 2028. For at nå dette mål, skal Egedal Fjernvarme eksempelvis tilslutte 1.275 kunder om året i gennemsnit. Derfor vil der også de kommende år blive udført gravearbejde mange steder i Egedal. Og det får nødvendigvis negative konsekvenser for fremkommeligheden i trafikken.  

Vi vil bestræbe os på - i samarbejde med Egedal Fjernvarme og de øvrige forsyninger - at informere bredt ud til borgerne om omlægningerne af trafikken. Så vidt muligt skiltes trafikomlægninger på det overordnede vejnet i 14 dage før omlægningen.  

Egedal Fjernvarme kommunikerer direkte til de borgere, der bor tættest på fjernvarmearbejdet. Der vil også løbende være opslag på Egedal Fjernvarmes hjemmeside og kommunens Facebook-side om de større omlægninger af trafikken. Egedal Fjernvarme opsætter også infoskilte, og ved større omlægninger af trafikken vil der så vidt muligt også blive informeret via lokalavisen.  

På Egedal Fjernvarmes hjemmeside er der løbende opdaterede oplysninger om de igangværende projekter.

Vi lytter til borgerne  

Selvom vi forsøger at informere bredt via flere kommunikationskanaler, er det desværre ikke altid muligt at nå ud til alle de berørte borgere med information om trafikomlægningerne. 

Vi modtager naturligvis meget gerne gode råd og ideer fra borgerne til, hvordan vi og Egedal Fjernvarme kan blive bedre til at kommunikere om generne ved fjernvarmeudrulningen. Du kan skrive til klima_natur_miljoe@egekom.dk 

Vi sætter pris på, at borgerne i Egedal Kommune er gode til at advisere og informere hinanden i diverse grupper på de sociale medier. Tonen på de sociale medier kan dog til tider blive en kende hård. Det tilskriver vi den helt forståelige frustration, der kan melde sig, når man sidder i en bilkø på en kold og regnvåd efterårsmorgen.  

Men lad os alligevel passe lidt på hinanden. Både i morgentrafikken og på de sociale medier.  

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier