Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Et klip i kortet giver adgang til foreningslivet

Et klip i kortet giver adgang til foreningslivet

Nu kan du tage på rundtur i Egedals foreningsliv med kommunens nye foreningsklippekort i hånden. Tiltaget skal udbrede viden om og give flere lyst til at være en del af Egedals foreningsliv, og det fællesskab som foreningerne tilbyder.

Klippekortet har til formål at hjælpe foreninger og borgere med at få øje på hinanden ved at give foreningslivet et boost, som på samme tid er til gavn borgerne. For der er et behov for en genopfriskning af foreningslivets tilbud for borgerne. Hele Danmarks foreningsliv oplever nemlig i disse år et generelt svigtende medlemstal. Særligt grundet corona-pandemien, hvor der ikke har været den sædvanlige mulighed for at deltage aktivt i lokalsamfundenes foreningsliv.

Flere foreninger har allerede meldt sig på banen

Kortet er blevet til i et tæt samarbejde mellem Sundhed & Træning og Kultur & Fritid i Egedal Kommune og kunne præsenteres til Veksø Byfest d. 20. august. Flere foreninger har allerede tilmeldt sig ordningen, som forventes at kunne gøre en positiv forskel for både foreninger og borgere i Egedal.

Et fysisk klippekort

Foreningsklippekortet er et fysisk klippekort, som uddeles af Egedal Kommune til tilflyttere og andre borgere, der er nye i Egedal Kommunes foreningsliv.

- Det er vores håb, at sådanne besøg i foreningerne vil medføre, at endnu flere borgere får øje på vores gode foreninger her i Egedal, og at de får lyst til at melde sig ind og blive en del af fællesskabet, siger Charlotte Haagendrup, formand for Kultur-, Fritids- og Erhvervsudvalget.

Med foreningsklippekortet i hånden kan den enkelte booke et helt uforpligtende besøg hos en forening, og på den måde prøve foreningen af. Klippekortet giver adgang til 5 foreningsbesøg, som kortets ejer vælger ud fra en liste af tilmeldte foreninger, der findes på kommunens hjemmeside. Her kan alle læse om de tilmeldte foreninger, og hvad de tilbyder til gengæld for et klip i kortet. Se mere på Foreningsklippekortet. 

Klippekortsholderen kontakter selv de relevante foreninger og aftaler et besøg. Når besøget er slut, laves der er fysisk klip i klippekortet, og man kan snakke videre om evt. at blive medlem af foreningen.

- Vi har med foreningsklippekort skabt en mulighed for at afhjælpe nogle af de barrierer, der kan være for aktiv deltagelse i lokalsamfundets tilbud. Vi ønsker at fremme den lige adgang til foreningslivet som medborger i Egedal. En adgang som vi ved også har en positiv effekt på både den mentale og fysiske sundhed, siger Birgitte Neergaard-Kofod, Formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Egedal Kommune.

FAKTA

Foreningsklippekortet er udviklet af Sundhed & Træning og Kultur & Fritid i Egedal Kommune, som er en del af projektet, ’Kulturens Rige’ faciliteret af SundBy-netværket.

Læs mere om Foreningsklippekortet

Alle foreninger i Egedal Kommune kan tilmelde sig ordningen ved at kontakte: foreningsklippekort@egekom.dk

Kontakt

By, Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
By-kultur-fritid@egekom.dk

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier