Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Erhvervsforum giver gode råd til fremtidens erhvervsudvikling i Egedal

Erhvervsforum giver gode råd til fremtidens erhvervsudvikling i Egedal

Egedal Erhvervsforum mødtes mandag den 27. november for at diskutere erhvervsudvikling og -områder i kommunen. Mødets tema var ”Fremtidens virksomheder og erhvervsområder i Egedal”.

Erhvervsforum giver gode råd til fremtidens erhvervsudvikling i Egedal

Egedal Erhvervsforum mødtes mandag den 27. november for at diskutere erhvervsudvikling og -områder i kommunen. Mødets tema var ”Fremtidens virksomheder og erhvervsområder i Egedal”.

Erhvervsforum kiggede på generelle og lokale tendenser, der er betydningsfulde for erhvervslivet, samt på befolkningsstrukturen i Egedal og det potentiale, det giver de lokale virksomheder. Derudover blev Egedals erhvervsområder præsenteret med fokus på brancher, sammensætning og de muligheder, der er for udvikling.

Erhvervslivets input til erhvervsudvikling

De råd, som virksomhedsrepræsentanterne i Erhvervsforum gav til politikerne om erhvervsudviklingen i Egedal, omfatter nogle væsentlige elementer:

  • Mulighed for Vækst: Det er vigtigt at sikre, at både nye og eksisterende virksomheder har plads til at vokse inden for kommunens erhvervsområder.
  • Infrastruktur: Dette udgør en afgørende del af virksomhedernes værdikæde. Det inkluderer let adgang til og fra områderne, bekvem adgang for medarbejdere, leverandører og kunder samt regelmæssig offentlig transport og trafiksikre veje.
  • Digital Infrastruktur: Den spiller en afgørende rolle for erhvervslivet og har indflydelse på effektiv kommunikation, automatisering, produktivitet samt virksomhedernes evne til innovation.
  • Fortætningsmuligheder og øget bebyggelsesprocent: Dette kan åbne op for, at virksomheder kan udvide deres aktiviteter i Egedal yderligere.

Erhvervsforum dykkede ned i udviklingsmulighederne for Værebro, Kong Svends Park/Kildedal Bakke og Maglevad og fremhævede følgende erhvervsmæssige nøglepunkter for hvert af de tre områder.

Værebro erhvervsområde

Erhvervsrepræsentanterne lægger vægt på, at området skal være klar til at tiltrække investeringer i forbindelse med motorvejsprojektet og samtidig sikre let tilgængelighed til og fra området. Med Frederikssundsmotorvejens opstart i 2026 forventes området at blive endnu mere attraktivt, især for tung industri samt transport- og logistikvirksomheder.

Kong Svends Park

Interessen fra virksomheder og investorer i at udvikle og etablere sig i området vokser. Virksomhederne efterspørger en solid infrastruktur, og erhvervsrepræsentanterne anbefaler eksempelvis effektiv offentlig transport og gode tilkørselsforhold. Dette vil bidrage til at fastholde og tiltrække kompetente medarbejdere til virksomhederne i området.

Maglevad erhvervsområde

Området oplever interesse, især fra eksisterende virksomheder i vækst, der ønsker at udvide deres faciliteter. Den sydlige del af området er ligeledes attraktiv, bl.a. på grund af sin nærhed til stationen og Egedal by, hvilket tiltrækker interesse fra nye typer virksomheder. Erhvervsrepræsentanterne fremhæver vigtigheden af, at den kommende lokalplan adresserer udfordringen med optimal trafikafvikling til og fra området.

Egedal Kommunes reviderede kommuneplan tager form i 2024/25

Den kommende kommuneplan vil bl.a. rette opmærksomheden mod udviklingen af erhvervsområderne i Egedal med henblik på at styrke og forme kommunens fremtidige erhvervsliv.

Kontakt

Erhvervsteamet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Erhverv@egekom.dk

Ring til os

Erhvervspartner Thomas B. Hansen Tlf.: 7259 7207

Erhvervspartner Jon Bjergfelt Tlf.: 7259 6259

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier