Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Elever fra Egedal Gymnasium dyster om at vinde 10.000 kr.

Elever fra Egedal Gymnasium dyster om at vinde 10.000 kr.

Den 14. marts blev startskuddet til Business Innovation Games på Egedal Gymnasium. Her dystede hold af elever mod hinanden for muligheden, for at komme videre til næste runde i konkurrencen. Ud af de første 29 hold blev der udvalgt 6 hold, der går videre til en ny runde, hvor de skal dyste mod hold fra andre gymnasier.

Business Innovation Games er en landsdækkende innovations- og entreprenørskabs-konkurrence, der kører på de forskellige gymnasiale uddannelser der tilbyder erhvervsøkonomi C. Eleverne skal komme op med en god idé, hvorefter de skal udarbejde et produkt og derefter forestille sig, at de starter deres egen virksomhed op. Kommer eleverne videre til henholdsvis semifinale og finale vil deres projekt blive bedømt af unge iværksættere. De vil derved få muligheden for inspiration og sparring fra professionelle fagfolk.

Initiativet til konkurrencen

Konkurrencen er afviklet i regi af lærerforeningen for lærere i erhvervsøkonomi. Per Heiberg, erhvervsøkonomilærer på Egedal Gymnasium og initiativtageren for afholdelse af arrangementet, sidder i den nationale bestyrelse. Han er derved med til at sikre kvaliteten er i orden, samtidig med at give eleverne mulighed for at bringe deres faglighed i spil på tværs af de fagområder der bliver arbejdet med i faget.

Den seneste gymnasiereform fra 2017 indførte et større fokus på innovative, digitale, globale og karrieremæssige kompetencer, hvilket spiller ind i motivationen for afholdelse af konkurrencer som denne. Nyere undersøgelser viser også at hver tredje unge har en interesse i at blive selvstændig. Konkurrencen kan derved være med til at skabe yderligere interesse i faget.

En adspurgt elev siger selv om faget ”Jeg har valgt erhvervsøkonomi, fordi jeg synes det er enormt interessant at få et indblik i alt det, det kræver at drive en virksomhed, samt hvorledes meget af det der med det blotte øje kan synes tilfældigt, faktisk er en del af en nøje udarbejdet strategi. Jeg har også en følelse af, at det vi lærer om i modulerne er så virkelighedsnært, at jeg reelt får et indblik i, hvorledes virksomheder drives lige fra første idé til succesfuldt firma.”

Hvad skal der ske nu?

Erhvervspartner Thomas Birger Hansen fra Egedal Kommune var dommer i konkurrencen og derfor med til at sende de seks hold videre til næste runde. Han siger selv om det at være dommer: ”Det var inspirerende at høre så mange forretningsideer. Jeg synes de var modige og jeg er imponeret over deres indsats.”

Og ud af de netop – modige unge mennesker, blev der valgt 6 grupper der går videre på baggrund af dommernes vurderinger samt deres gode ideer. Et udklip af de gode ideer får I her:

  • JuBoost & co. – En sund og klimavenlig koffein juice.
  • Travelite – Et rejsekoncept med fokus på autentiske, lokale oplevelser i hele verden.
  • EasyLoan – En platform til privat udlejning af værktøj.

Næste led i konkurrencen bliver afholdt i uge 17 mod Frederiksborg Gymnasium. De hold der går videre til finalen, får muligheden for at vinde 10.000 kr.

Kontakt

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
kommunikation@egekom.dk

Ring til os

Pressekontakt

Pressekonsulent 
Christian Frederik Mortensen
E-mail: Christian.Mortensen@egekom.dk
Tlf: 7259 6442

HR- og kommunikationschef 
Henrik Skovdal
E-mail: Henrik.Skovdal@egekom.dk
Tlf: 2016 6977

Egedal Kommunes presserum

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier