Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Egedal Kommune inviterer ledige borgere til Inspirationsdag

Egedal Kommune inviterer ledige borgere til Inspirationsdag

Ledige i Egedal Kommune får nu mulighed for at møde tre brancher, som aktuelt mangler arbejdskraft og har brug for flere medarbejdere.

Ledigheden i Egedal er lav, men der er stadig borgere tilknyttet jobcenteret som søger arbejde. Desværre er det ikke altid nemt, at få lige præcis det job man søger. Det gør, at flere jobsøgende kigger i andre retninger og måske overvejer et ­­­­­­­­brancheskift. Derfor afholder jobcentret nu en inspirationsdag, hvor de ledige kan møde brancher som de måske ikke kender til og som lige nu har behov for arbejdskraft.

- En lav ledighed i kommunen betyder, at vi skal finde nye veje for at hjælpe de sidste ud på arbejdsmarkedet. Mange ledige rammer nemlig en mur i forhold til at finde et job, i den branche de kommer fra. Arbejdsmarkedet har ændret sig og stillinger som fandtes førhen, har også ændret sig. F.eks. stilles der helt andre krav til en kontorassistent i dag end man gjorde tidligere. Det er ikke nok at have en almen kontoruddannelse, i dag efterspørger virksomhederne også kompetencer som f.eks. regnskab og IT. Derfor er jeg glad for, at vi kan være med til at inspirere vores ledige borgere, ved at introducere dem til brancher som aktuelt mangler arbejdskraft, siger Lars-Michael Lunde Rasmussen, konstitueret centerchef for Arbejdsmarked- og Ydelse.

Brancheskift kan være ny begyndelse

Hvis man kan inspirere de ledige til et eventuelt brancheskift og vise dem vej til brancher som lige nu mangler arbejdskraft, så er det altså en win-win for alle.

De tre brancher som vil være repræsenteret på dagen vil være inden for produktion/montage, hotel og pleje området. Alle områder hvor der er efterspørgsel efter arbejdskraft.

- Et brancheskift kan for mange måske lyde som en uoverskuelig og svær beslutning, men de tilbagemeldinger vi får fortæller os, at de borgere som har taget springet har været glade for beslutningen. Det har været en positiv øjenåbner for mange og ikke mindst en stor tilfredsstillelse igen at blive selvforsørgende, siger Lars-Michael Lunde Rasmussen.

Inspirationsdagen afholdes den 14. marts kl. 8.45 – 11.45 i Byrådssalen på Egedal Rådhus. Det er et arrangement for kommunens ledige, og hvis man gerne vil deltage skal man tilmelde sig hos sin jobkonsulent i jobcenteret.

Kontakt

Jobcenter og ydelse

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Kontakt

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
kommunikation@egekom.dk

Ring til os

Pressekontakt

Pressekonsulent 
Christian Frederik Mortensen
E-mail: Christian.Mortensen@egekom.dk
Tlf: 7259 6442

HR- og kommunikationschef 
Henrik Skovdal
E-mail: Henrik.Skovdal@egekom.dk
Tlf: 2016 6977

Egedal Kommunes presserum

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier