Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Egedal Kommune får HF-elever i praktik

Egedal Kommune får HF-elever i praktik

48 HF-elever fra Egedal Gymnasium og HF lader i denne uge bøgerne ligge et par dage for at være i praktik i Egedal Kommune. Her kan eleverne prøve fremtidens karrieremuligheder i den kommunale verden.

3 elever i praktik i Sundhed og Træning hvor borgere eksempelvis genoptrænes

Eleverne kommer i praktik indenfor typiske velfærdsfag som f.eks. social- og sundhedsassistent på et plejecenter, sygeplejerske og fysio- eller ergoterapeut i Sundhedscentret, køkkenassistent i Madservice, pædagog i ét af børnehusene, lærer på én af skolerne eller rådhusbetjent.
Praktikken kan give eleverne et indblik i uddannelsesmulighederne på det kommunale område. Det er arbejde med en høj grad af mening og med lav ledighed:

”Egedal Kommune har brug for dygtige medarbejdere. Vi har et stort behov for arbejdskraft på alle velfærdsområder. Derfor er vi glade for vores samarbejde med Egedal Gymnasium & HF. Vi vil gerne give eleverne et godt indtryk af vores opgaver og nogle idéer til, hvilken retning man kan gå med sin uddannelse. Vi glæder os meget til at tage imod eleverne og håber, at de får et godt praktikophold hos os”, siger formand for Skole- og uddannelsesudvalget i Egedal Kommune, Jens Skov (SF).

Forsmag på livet 

Samarbejdet mellem Egedal Gymnasium & HF og Egedal Kommune blev etableret i 2022, hvor kommunen tog imod elever for første gang. For nogle af eleverne er det første gang, de prøver at være på en arbejdsplads. Derfor er der lagt vægt på at informere grundigt om de opgaver, kommunen løser på de forskellige praktiksteder. Eleverne er blevet matchet med praktikstederne ud fra deres egne ønsker.

Siden gymnasiereformen i 2017 er HF-uddannelserne blevet målrettet mod erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne og inddrager perioder med praktik og projekter. Formålet er at klæde eleverne på til den videre uddannelse og til erhvervslivet. Praktikken skal give eleverne en forsmag på livet på en arbejdsplads og inspirere dem til at se mulige karriereveje.

Praktikken løber fra 28. marts til 30. marts.

Kontakt

Skole

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier