Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Ditlev-Rent vinder Egedals Erhvervspris 2022

Ditlev-Rent vinder Egedals Erhvervspris 2022

Dionna og Christian Ditlev har i den grad skruet op for bæredygtigheden i deres virksomhed ved bl.a. at udskifte deres biler løbende til el og hybrid, ved at planlægge kundebesøg og ruter i forhold til både CO2-udledning og tid. De vinder prisen for deres særlige fokus på bæredygtighed, godt arbejdsmiljø samt fleksible arbejdsforhold og social ansvarlighed i hele virksomhedens værdikæde.

Stemningen denne morgen var i top, da vi igen fejrede Egedals erhvervsliv med en "midsommerkur" en lys morgen i juni, og ikke som vanligt ved Nytårskuren en mørk morgen i januar. Alle i Byrådssalen summede af energi og glæde over at skulle hylde og fejre gode indsatser og successer det forgangne år. Deltagerne fik inspiration med hjem både fra administrerende direktør Jan Algreen i Søris A/S, en lokal virksomhed med godt gang i den grønne omstilling, og fra DIs vicedirektør med ansvar for klima, Anne Højer Simonsen, som havde på dagsordenen, at præcisere hvordan virksomhederne i praksis kan tænke klimamålene ind i forretningsudviklingen - og skabe mange af forandringerne.

Administrerende direktør Jan Algreen, Søris A/S og DIs vicedirektør med ansvar for klima, Anne Højer Simonsen

"Erhvervslivet udgør en stor del af vores lokalsamfund. Rigtig mange af jer, der driver virksomhed i Egedal bor her samtidig. Det betyder at livet i kommunen, og den hverdag som vi sammen skaber er særdeles vigtig – ikke kun for jer men også for jeres ansatte. Jeres nærhed til Egedal ser vi blandt andet i hverdagen, når I viser jeres virksomheder frem i samarbejder med vores skoler gennem initiativer som ”Åben skole” og ”Kloge hænder”. Det er med til at motivere de unge til at uddanne sig og fx. vælge en erhvervsfaglig uddannelse. Et område, jeg virkelig brænder for", sagde borgmester Vicky Holst Rasmussen i sin velkomsttale til "kuren". 

"Erhvervslivets mangfoldighed er stor blandt Egedals 2.000 virksomheder, og det imponerer mig, hver gang jeg møder en virksomhed. Der er så mange spændende ideer og produkter, der kommer fra Egedal", siger udvalgsformand Charlotte Haagendrup, inden hun afslører vinderen af årets erhvervspris.

I 2022 gives Egedal Kommunes erhvervspris til en lokal virksomhed eller person, der har udvist rummelighed og socialt ansvar eller på anden måde har gjort en særlig indsats i forbindelse med COVID-19 nedlukningen, på et eller flere af følgende punkter:

  • Har ydet en speciel indsats for lokalområdet ved at igangsætte eller tage initiativ til tiltag, der har inddraget andre virksomheder eller foreninger i kommunen.
  • Har ydet en særlig indsats for det rummelige arbejdsmarked, herunder fleksible arbejdsforhold, eller på anden måde vist socialt ansvar.
  • Har igangsat tiltag under COVID-19, som har været nyskabende, fx. teknologisk eller ledelsesmæssigt.

Tillykke til Gazellerne fra 2021

Tillykke Ditlev-Rent.dk Aps

Prisen gives i år til Ditlev-Rent for deres særlige fokus på at implementere løsninger, der understøtter bæredygtighed, godt miljø samt fleksible arbejdsforhold og social ansvarlighed i hele virksomhedes værdikæde. Dionna og Christian Ditlev har under Covid19 perioden og nedlukningerne øget fokus på bæredygtighed, miljø og gode overenskomster for deres medarbejdere. De har formået at skabe en sund forretning med stor lokal forankring.

Det lyder endvidere, at de i den grad har skruet op for bæredygtigheden i virksomheden ved bl.a. at udskifte deres biler løbende til el og hybrid, ved at planlægge kundebesøg og ruter i forhold til både CO2-udledning og tid. Samtidig bruger de udelukkende produkter, der er skånsomme for miljøet. De er tilmed Gazelle i 2021. 

De øvrige indstillede virksomheder var:

Fortius Kommunikation
Mikkel Davidsen har i tæt samarbejde med Kommunen arbejdet målrettet på at skabe de bedste forhold for Egedals virksomheder. Under corona har Mikkel øget fokus på indsatser, der har kunnet støtte og hjælpe de lokale virksomheder. Han har været eminent til at byde ind med nye ideer og tiltag, der hjælper til at profilere Egedals lokale virksomheder og samtidig været ambassadør for hele ”Køb lokalt”-tankegangen. Mikkel er endvidere en af initiativtagerne til Egedal Erhvervsnetværk.

Warfair.dk
Christian Friis Bach, der driver virksomheden warfair.dk udviser – og har udvist – et stort socialt engagement og direkte ansvarlighed – både nationalt som internationalt. Således samarbejder de med de dygtigste lokale landmænd og virksomheder i konfliktramte lande og områder. Gennem handel arbejder warfair.dk for at give et bidrag til fremgang og fred.

Ganløse Kro
Kenneth Funch Molander og Jan Bergmann har med Ganløse Kro, på trods af nedlukninger og en lang række aflysninger formået at omstille deres virksomhed af flere omgange. Takeaway blev det til, da restauranten var lukket for gæster, og lige så snart det var muligt, diskede de igen op med arrangementer som fx et hyggeligt julemarked til glæde for sammenholdet og livsglæden lokalt. Ganløse Kro er en ”kulturinstitution” i Egedal. Med arrangementer som den årlige revy, forskellige former for underholdning formår de i den grad at sætte Ganløse og Egedal på landkortet. Ganløse Kro fortjener al den kærlighed og opbakning, de kan få.

Smørum Golfklub
Direktør Keld Østergaard Christensen driver Smørum Golfklub under sloganet ”Åben for alle, og go’ nok til de bedste”. Golfklubben blev i 2021 valgt til årets golfklub og været proaktive under Covid-19 nedlukningen. Klubbens succes skyldes et unikt sammenhold mellem bredde og eliten samt de mange frivillige. Endvidere er der særlige indsatser i klubben målrettet handicappede med bevægelses-handicap i samarbejde med Dansk Handicap Forbund og en række kommuner heriblandt Egedal Sundhedscenter. Klubben arbejder aktivt med miljø og bæredygtighed, herunder genanvendelse af vand i vaskeanlæg.

Kontakt

Erhvervsteamet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Erhverv@egekom.dk

Ring til os

Erhvervspartner Thomas B. Hansen Tlf.: 7259 7207

Erhvervspartner Jon Bjergfelt Tlf.: 7259 6259

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier