Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Dbramante1928 vinder Egedal Erhvervspris 2023

Dbramante1928 vinder Egedal Erhvervspris 2023

Virksomheden blev i går kåret som vinderen foran mere end 70 fremmødte lokale erhvervsfolk til dette års nytårskur for erhvervslivet. Dbramante1928 vandt for deres imponerende tilgang til bæredygtighed og evne til at skabe nye produkter af genanvendte materialer samt for deres ledelsesmæssige tilgang med at skabe en mere fleksibel hverdag for deres medarbejdere.

Vinderen af Egedal Erhvervspris 2023: Dbramante1928. På billedet: Udvalgsformand Charlotte Haagendrup, Martin Hansen fra Dbramante1928 og borgmester Vicky Holst Rasmussen.

Mere end 70 lokale erhvervsfolk var i går samlet til Nytårskur for erhvervslivet i Egedal Kommune. Der var lagt op til et par timers inspirerende viden fra lokale virksomheder, Erhvervshus Hovedstaden, en fornyelse af partnerskabsaftalen med Dansk Industri, og ikke mindst fejringen af de lokale gazeller og kåringen af dette års vinder af Egedal Erhvervspris.

Borgmester Vicky Holst Rasmussen lagde ud med en stor ros til de fremmødte virksomheder, der i en tid med stigende usikkerhed om energisituationen, krigen i Ukraine og nye lovtiltag alligevel har formået at skabe flotte resultater:

”I virksomhedsejere har en drivkraft, der imponerer. I er parate til forandringer, I giver en hånd og engagerer jer i det hele taget i det nære – det er lige meget om jeres kunder er her i nærområdet eller om I laver forretninger på den anden side af jorden”.

Formand for Kultur-, Fritids- og Erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup fortalte herefter om Egedal Kommunes fortsatte ambition om at være en attraktiv kommune for erhvervslivet og opfordrede derfor virksomhederne til at fortsætte den gode dialog med kommunen: 

”Egedal er en attraktiv erhvervskommune. I de målinger, der bliver lavet over kommunernes erhvervsvenlighed, bl.a. af DI, ligger vi i den absolutte top i Nordsjælland. Den position vil vi fastholde og udbygge. Det skal være let at etablere, drive og udvikle sin virksomhed i Egedal.

Det kommer ikke af sig selv. Det er resultatet af flere års målrettet arbejde. Fra politisk side har vi prioriteret og styrket vores erhvervsindsats. Vi har et erhvervsteam, vi har fjernet dækningsafgiften, og vi har styrket og har stort fokus på dialog med jer virksomheder.”

Fra handel med konfliktramte lande til samarbejde med de unge Egedal borgere

Efter borgmesteren og udvalgsformandens velkomst var det tid til spændende oplæg fra to lokale virksomheder. MF Christian Friis Bach fra Warfair, en lokal virksomhed der handler produkter fra konfliktramte lande, fortalte om de dilemmaer, de ofte møder i samarbejdet med disse lande, mens August Frøde fra BEATRÆ A/S fortalte om et projekt de har med 8. klasserne fra Ganløse Skole, der skal være med til at give de unge et indblik i mulighederne indenfor tømrer- og snedkerhåndværkene. Derudover var der et oplæg af Flemming Troelsen fra Erhvervshus Hovedstaden, der talte om grøn omstilling og bæredygtighed som forretning og kom med gode råd til de lokale erhvervsdrivende.

Fornyelse af partnerskabsaftale med Dansk Industri

Det var også blevet tid til at forny partnerskabsaftalen mellem Dansk Industri Hovedstaden og Egedal Kommune. Aftalen tager afsæt i byrådets fokusområder, vision og ambition ”På vej mod verdens bedste hverdag”. Partnerskabet skal særligt understøtte Egedals fokusområde ”Stærk erhvervsudvikling = et godt arbejdsliv”. Det betyder bl.a. at der er stor opmærksomhed på sikring af kvalificeret arbejdskraft gennem tæt samarbejde mellem Egedal Kommune og de lokale virksomheder.

Partnerskabsaftalen skal:

  • understøtte et øget fokus på erhvervsuddannelserne, så flere unge påbegynder og gennemfører en erhvervsuddannelse.
  • være med til at fremme opkvalificering af ledige og opkvalificering af virksomhedernes egne medarbejdere til at kunne bestride faglærte jobs.
  • inddrage virksomheder i at give Egedals unge læring, viden og oplevelser om brancherne.
  • støtte de unges motivation og vej i erhvervsuddannelserne - både EUD, EUX og de naturvidenskabelige fag.
  • Målet på sigt er, at 20 % af en ungdomsårgang vælger en erhvervsuddannelse.

Stort tillykke til gazeller og vinderen af Egedal Erhvervspris

Dernæst var det tid til fejring. Udvalgsformand Charlotte Haagendrup oplæste først de strenge kriterier, der skal være opfyldt for at blive en gazelle virksomhed, og fortsatte dernæst oplæsningen af de imponerende 14 lokale virksomheder, som i år har formået at få denne flotte titel.

Slutteligt var det tid til at finde vinderen af dette års Egedal Erhvervspris. Prisen gik til Ølstykke-firmaet dbramante1928 ApS for deres imponerende tilgang til bæredygtighed og deres evne til at skabe nye produkter af genanvendte materialer. Derudover har de også ledelsesmæssigt imponeret med deres tilgang med at skabe en mere fleksibel hverdag for deres medarbejdere i form af muligheden for individuelle arbejdstider og hjemmearbejde.

MF Christian Friis Bach fra Warfair fortæller om samarbejdet med konfliktramte lande.

August Frøde fra BEATRÆ fortæller om et projekt virksomheden har med 8. klasserne fra Ganløse Skole.

De fremmødte gazelle virksomheder fik alle overrakt en gave fra Egedal Kommune. Fra venstre: borgmester Vicky Holst Rasmussen, Klaus Kristian Jakobsen fra EgedalEl, Henrik Hedegaard fra Teklet, Lars Lembcke og Gitte Nielsen fra Gila Vinimport, Jesper Rosenmeier fra Hestetandklinikken, Mads Anderson fra Malerfirmaet MGA, Rie Skovgaard fra MB Fundament, Christof Sten fra Gundsø Markiser, Carsten H. Nielsen fra Minerva Imaging og udvalgsformand Charlotte Haagendrup.

De nominerede til Egedal Erhvervspris 2023 fik alle overrakt en gave fra Egedal Kommune bestående af lækre produkter fra det lokale firma Warfair. Fra venstre: borgmester Vicky Holst Rasmussen, Louise og Mike Christensen fra Ølstykke Bageri og Conditori, Martin Mortensen fra PM Montage-Teknik, Kim Hansen fra Føtex Egedal, Martin Hansen fra Dbramante1928 og udvalgsformand Charlotte Haagendrup. Sternberg VVS & Gasteknik var også nomineret til Egedal Erhvervspris, men kunne desværre ikke deltage.

Den fine glaskunst der blev overrakt til vinderen af Egedal Erhvervspris er skabt af den lokale kunstner Illa Jepsen.

Kontakt

Erhvervsteamet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Erhverv@egekom.dk

Ring til os

Erhvervspartner Thomas B. Hansen Tlf.: 7259 7207

Erhvervspartner Jon Bjergfelt Tlf.: 7259 6259

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier