Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Børn på vej

Børn på vej

Egedal Kommune ønsker alle nye skolebørn tillykke med deres første skoledag og sætter samtidig fokus på øget trafiksikkerhed i ugerne 32-35.

Klar parat til skolestart og sikker trafik

Første skoledag er en milepæl i børnenes liv, og det markerer overgangen til en ny fase fyldt med læring og udvikling. Det er en spændende tid - men med afslutningen på en sommerferie følger også morgentrafik og faste mødetidspunkter. Det kan være med til at skabe stress og jag i trafikken og særligt omkring skolevejene. For nogle børn er det allerførste gang i morgentrafikken, hvilket betyder, at de er ekstra sårbare og har brug for støtte og opbakning. Derfor vil borgere i Egedal kunne spotte skilte omkring skolerne med teksten ”Børn på vej”. Skiltene skal minde trafikanter i skoleområderne om vigtigheden af at udvise hensyn i trafikken og finde lidt ekstra tålmodighed frem, så alle kommer godt fra start.

Hvert år ved skolestart stopper politiet desværre alt for mange bilister på skolevejene, der kører for stærkt, har glemt selen på dem selv og deres barn, eller som er uopmærksomme.

Derfor bakker Egedal Kommune op om kampagnen ”Børn på vej”, som er et samarbejde med Rådet for Sikker Trafik. Budskaberne står klart; sænk farten, vær opmærksomme og vis ekstra hensyn til skolebørnene, skolepatruljerne og ikke mindst hinanden. Sammen skaber vi en tryg og sikker skolevej for alle.

Tal og øv trafik med jeres børn

'Børn på vej'- kampagnen henvender sig også til forældre, som spiller en afgørende rolle i at lære deres børn om trafiksikkerhed. Derfor opfordrer Egedal Kommune forældre til at træne og tale trafik med deres børn. Ved at inddrage trafikken som en naturlig del af hverdagen kan forældre bidrage til at udvikle deres børns forståelse for sikre valg i trafikken. Og så skal der lyde en opfordring til, at forældre i stedet for at køre bil benytter de mange stisystemer i Egedal til at gå eller cykle med deres børn i skole. Det vil også lette morgentrafikkaosset foran skolerne.

 

Skilt af kampagnen "Børn på vej"- i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier