Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder BandStarter i Egedal skal give flere unge mod på musikken

BandStarter i Egedal skal give flere unge mod på musikken

Flere unge skal have lyst til at deltage i kunstneriske aktiviteter. Egedal Musik- og Kulturskole samarbejder med Ballerup Musik- og Kulturskole og skal med støttekroner fra Slots- og Kulturstyrelsen udvikle og afprøve et nyt musikalsk mødested; BandStarter.

Hvordan får vi flere børn og unge til at deltage i kunstneriske aktiviteter som f.eks. musik, teater, billedkunst? Nyt samarbejde skal mellem Egedal og Ballerup skal undersøge, hvordan man griber børn og unges nysgerrighed og engagement og give dem relevante tilbud og deltagelsesmuligheder.

BandStarter: Fællesskab for alle

Et af de nye tiltag er Bandstarter; et musikværksted for alle. Bandstarter har en professionel musiker/pædagog/producer som vært. Alle i alderen 15-21 år er velkomne til at komme forbi, hænge ud og få en snak om deres musikinteresse og få hjælp og inspiration til at komme videre med deres drømme.
De unge der deltager i Musikstarter-campen i uge 42, kan i Bandstarter mødes og dyrke musikken og fællesskabet, både før og efter selve campen. Bandstarter giver således de unge mulighed for at fortsætte kontakten og arbejde videre med konkrete musikprojekter efter Musikstarter.
BandStarter er også for unge, der ikke allerede bruger musikskolerne – eller har deltaget i MusikStarter: Kommunerne vil opsøge diverse subkulturer og undersøge om flere unge uden for institutionerne har lyst til at bruge det nye musikalske mødested; BandStarter.

Grib Engagementet

Ballerup Musik- og Kulturskole har sammen med Egedal Musik- og Kulturskole søgt og fået 160.000 støttekroner fra puljen ”Grib Engagementet” under Slots- og Kulturstyrelsen til projektet BandStarter. Projekterne i ”Grib Engagementet” skal;
- invitere børn/unge ind som aktive deltagere i kulturen,
- lade børn/unge skabe projekter og samtidsorienterede kulturelle og kunstneriske udtryk baseret på deltagernes egne historier, udtrykskraft og engagement i fællesskab med professionelle kunstnere.
- arbejde med kulturen og kunstens evne til at skabe positive forandringer hos den enkelte, i fællesskaberne, i skolen, i lokalmiljøet og i kommunen.

Kontakt:
Vil du være med i BandStarter? Mød os på Lærkeskolen i Musik3 hver onsdag frem til jul, kl 16-20.
Vil du vide mere om det åbne værksted: Morten.Lundsby@egekom.dk.
For info om BandStarter generelt kontakt: Mikkel.Benn@egekom.dk, tlf 72597882

Kontakt

Egedal Musik- og Kulturskole

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
musikogkulturskolen@egekom.dk

Ring til os

Telefontider:

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier