Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Arkitektonisk kunst til børnebiblioteket i Stenløse Kulturhus

Arkitektonisk kunst til børnebiblioteket i Stenløse Kulturhus

Det bliver ikke kun bøger og boghylder, der møder børnene, når det nye børnebibliotek i Stenløse Kulturhus står færdigt til efteråret. Børnene får også glæde af kunstneriske elementer, som skal tale til sanserne og have flere funktioner end den rent kunstneriske.

De yngste borgere får deres eget bibliotek, når det renoverede Stenløse Kulturhus åbner igen til efteråret. Stueetagen indrettes med et helt børnebibliotek, og nu er der givet grønt lys til at indrette det med ikoniske og rumskabende elementer. Hvordan de bliver, vides ikke endnu, men det ligger fast, at de skal være et sammenhængende kunstværk, som også har funktioner i rummet – fx noget, man kan sidde på, bevæge sig i, og som samtidig kan bruges til biblioteksformidling.

- At gå på biblioteket må gerne tale til flere sanser, og børn er jo meget sansende og nysgerrige. Derfor er det rigtig godt, at vi nu får ’noget ekstra’ på børnebiblioteket, gerne i form af organiske og taktile elementer, som børnene kan lege på, røre ved, sanse og opleve, når de er afsted for at gå på opdagelse i bøgernes fantastiske verden, siger Charlotte Haagendrup, formand for Kultur-, Fritids- og Erhvervsudvalgsformand og medlem af kommunens Kunstråd.

Et kunstværk til børnene – og til alle andre besøgende

Opførelsen af et børnebibliotek i det eksisterende biblioteks stueetage sker som del af en større istandsættelse, som skal gøre kulturhuset mere moderne, lyst og åbent for de mange besøgende. Der har været stor brugerinvolvering forud for renoveringen, og til efteråret står det ’nye’ kulturhus så klar til brug. Børnebiblioteket ligger tæt på kulturhusets hovedindgange og bliver dermed en stor del af borgernes møde med kulturhuset.

- Børnebiblioteket er placeret helt centralt, så ikke kun børnene, men alle besøgende i kulturhuset vil få glæde af se og gerne også gå på opdagelse i det nye univers, forklarer Peter Høybye, afdelingsleder i Kultur og Fritid.

Fokus på kunst i arkitekturen

Midlerne til den arkitektoniske kunst i det kommende børnebibliotek kommer dels fra Kunstrådets pulje, dels fra kulturhusets istandsættelsespulje. Tanken fra Kunstrådet er at bevilge midler ud fra seks fastlagte temaer i kommunens Kunststrategi, hvor et tema netop er ’kunst i arkitekturen’. Kunstrådet består af den siddende borgmester, formanden Kultur-, Fritids- og Erhvervsudvalgsformand Charlotte Haagendrup samt tre borgerrepræsentanter. Næste skridt bliver at finde den rette kunstner til projektet i samarbejde med NERD Architects, som står for den røde tråd i indretningen af kulturhuset.

Kontakt

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
kommunikation@egekom.dk

Ring til os

Pressekontakt

Pressekonsulent 
Christian Frederik Mortensen
E-mail: Christian.Mortensen@egekom.dk
Tlf: 7259 6442

HR- og kommunikationschef 
Henrik Skovdal
E-mail: Henrik.Skovdal@egekom.dk
Tlf: 2016 6977

Egedal Kommunes presserum

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier