Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Ambitiøse forslag til god borgerdialog

Ambitiøse forslag til god borgerdialog

I går den 20. juni 2023 afleverede vores Borgerudvalg en ambitiøs rapport til byrådet med en masse gode forslag til endnu bedre og mere borgerdialog.

Udvalget har bl.a. udarbejdet en vision for fremtidens borgerdialog - døbt "Dialogløftet"!

"Dialogløftet skal være et løfte til borgerne om, at vi vil blive endnu dygtigere til den gode dialog. Vi ønsker, at borgerne skal føle, at de har en stemme og kan bidrage aktivt til vores kommunes udvikling," udtaler Carina Buurskov formanden for Borgerudvalget.

Rapporten kommer med en række konkrete forslag til, hvordan borgerdialogen kan blive endnu bedre. Dyk ned i rapporten og læs om bylaug i hele Egedal, informationstavler, borgerpanel og grundejerforeningsmøde mm.

Hensigten med udvalgets forslag er at sikre, at borgerne i højere grad kan være aktive og medvirkende i Egedals udvikling, at politikerne har bedre mulighed for at række ud, spørge til råds og blive klogere på forskellige borgergruppers synspunkter og ønsker, og at forvaltningen har bedre muligheder for at planlægge og facilitere rammerne for borgerinddragelse.

Masser af debat + stor tak til udvalget
Afrapporteringen til byrådet gav anledning til en engageret debat mellem udvalget og et spørgelystent byråd. Dette understreger den betydning og interesse, der ligger i arbejdet med at forbedre borgerdialogen i Egedal kommune.

En stor tak til Borgerudvalget for deres store arbejde og engagement i dette vigtige projekt. Som vores borgmester, Vicky Holst Rasmussen, sagde: "Udvalgets medlemmer er gået forrest med udviklingen af nye ideer til en fornyet og mere involverende dialog mellem administration, politikere og borgere i Egedal."

Hvad sker der så nu?
Byrådet vil nu drøfte udvalgets forslag og visionen for "Dialogløftet" ift. hvor meget der skal realiseres. Der er dog en række forslag, som forvaltningen hurtigt kan gå i gang med.

Hvad er Borgerudvalget?
Baggrunden for udvalgets arbejde er byrådets ønske om, at borgerinddragelse og borgerdialog skal være en central del af kommunens fremtidige udvikling. Derfor blev Borgerudvalget nedsat i 2022 efter §17, stk. 4 i Styrelsesloven, med mandat til at rådgive byrådet og udarbejde konkrete forslag for fremtidens borgerdialog.

Kontakt

Sekretariat for Politik og Ledelse

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
politikogledelse@egekom.dk

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier