Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 6 ud af 7 elever vælger Egedal som arbejdsplads

6 ud af 7 elever vælger Egedal som arbejdsplads

Vores nyuddannede Social- og Sundhedshjælpere og Social- og Sundhedsassistenter er klar til at starte deres arbejdsliv, og det fejres med et stort tak og på gensyn og selvfølgelig blomster og gavekort.

Elever får job i Egedal Kommune

Mandag d. 20. juni afholdt Egedal Kommune afskedsreception for de nyuddannede Social- og Sundhedsassistenter og Social- og Sundhedshjælpere. Men helt afsked bliver det heldigvis ikke for seks ud af syv nyuddannede skal varetage opgaven med omsorg og pleje af Egedals borgere i fremtiden.

Birgitte Neergaard-Kofod, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget, kunne ønske alle et stort til lykke, men også takke:

- TAK, fordi I valgte lige netop den vej. Der er nemlig brug for jer derude, og jeg ved, at vi er så heldige, at nogen af jer nu er ansat her i kommunen, og det er jeg meget glad for. Jeg tænker, at det er vigtigt, at I ikke ser jer som ”færdig”-uddannede, men at I fortsat har lyst til at lære mere, og I skal blive ved med at være nysgerrige på jeres fag. Vi glæder os til at møde jer derude, hvor I kan gøre en vigtig forskel.

De nyuddannede SOSU-hjælpere og SOSU-assistenter fik overrakt blomster og gavekort, og deres pårørende var inviteret med til receptionen for at fejre dem.

- Jeg er naturligvis glad for, at vores nu nyuddannede Social- og Sundhedsassistenter og Social- og Sundhedshjælpere har valgt så betydningsfuld en uddannelse, men også både stolt og taknemmelig over, at størstedelen har valgt at bruge deres kompetencer og arbejdsliv her i Egedal, siger Borgmester Vicky Holst Rasmussen.

Social- og sundhedsarbejde er kernevelfærd

- Professionalisme og empati er to vigtige nøgleord, som jeg håber, I tager med på arbejde fremover, sagde Sundheds- og Omsorgschef Tina Wils til de nyuddannede SOSU-hjælpere og SOSU-assistenter ved fejringen.

De værdier er også indlejret i Egedals rekrutteringskampagne, som netop slår på, at når man arbejder i omsorgsområdet, så er det et arbejde, hvor der er brug for både hjerne og hjerte. I Egedal Kommune er det vigtigt at fejre og anerkende alle de SOSU-elever, der uddannes. De har nået en milepæl og lige så vigtigt er, at der er et stort behov for dem og deres nyerhvervede kompetencer. Det skal de kunne mærke.

Også i Egedal lever alle heldigvis både sundere og længere, men det betyder også et større behov for social- og sundhedsmedarbejdere landet over, og det er vigtigt at arbejde aktivt for at uddanne, tiltrække og fastholde medarbejdere på området.

- Vi er glade for, at vi med vores uddannelse og arbejdspladser har kunne vise, at Egedal Kommune er en god kommune at arbejde i. Når vi lykkes med at fastholde så stor en del af de færdiguddannede, så har vi gjort noget rigtigt. Det skal vi holde fast i, men samtidigt også være nysgerrige på, hvor vi kan gøre det endnu bedre. Den dialog skal vi altid være klar til at tage med vores medarbejdere, siger Tina Wils.

Arbejdet kræver både hjerne og hjerte

Som SOSU-hjælper og SOSU-assistent arbejder man på et grundlag af bestemte teknikker, metoder og tilknyttede teorier, som man er testet på via de prøver og eksaminer, man har været til undervejs i uddannelsen. Dertil kommer også selvrefleksion, kollegial sparring og supervision, som er vigtige aspekter af det at være professionel SOSU-hjælper og SOSU-assistent i Egedal. Netop denne professionalisme skal sikre at borgeren får den rigtige støtte og hjælp på det rigtige tidspunkt.

Det er de nye nyuddannede medarbejderes professionalisme, som skal sætte aftryk hos borgerne. Borgerne vil naturligt anerkende og respektere dem, fordi de er dygtige, og fordi de optræder professionelt. Men i arbejdet med mennesker, er empati et andet vigtigt nøgleord. Det er derfor vigtigt, at de fortsætter med at dyrke og styrke deres evner til at forstå og respektere borgeren. Det er i bund og grund det, empati betyder - nemlig evnen til at sætte sig i borgerens situation/sted og se deres liv med deres øjne.

Kontakt

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
kommunikation@egekom.dk

Ring til os

Pressekontakt

Pressekonsulent 
Christian Frederik Mortensen
E-mail: Christian.Mortensen@egekom.dk
Tlf: 7259 6442

HR- og kommunikationschef 
Henrik Skovdal
E-mail: Henrik.Skovdal@egekom.dk
Tlf: 2016 6977

Egedal Kommunes presserum

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier