Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Oplev Egedal Ud i naturen Stier og ruter Ganløse tunneldalssti, Motorbane, Langåsen, Krogenlundsmose, Småsøerne

Ganløse tunneldalssti, Motorbane, Langåsen, Krogenlundsmose, Småsøerne

Tag en gåtur i tunneldalslandskabet og lyt efter sanglærken i Langåsen eller det historiske vingesus fra den tidligere motorbane. Nyd synet af den smukke alsidige natur med skov, mose, eng ved Småsøerne Krogenlund.

Om naturruten Ganløse Tunneldalssti

Ruten går af Bastbjergstien fra Ganløse til skoven Ganløse Eged, på turen kommer du fordi den uforstyret natur ved Nellesø, går langs skovbrynet og videre af de gamle hulveje til Klokkekilde Bakke og derfra vidre igennem Ganløse Eged.

Om landskabsperlen Langåsen

Der er et helt unikt landskab af langstrakte bakker og tunneldale mellem Slagslunde og Ganløse, som er skabt af isens kræfter under istiden. Området består af flere naturområder med karakteristiske naturtyper: overdrev, enge, moser og søer. 

Om naturperlen Småsøerne - Krogenlund Mose

Krogenlund mose er et fredet området mellem Buresø og Bastrup Sø. Ved Buresø er der mulighed for at bade, idet der er bygget en badebro og der ligeledes er en fin strand og bålplads. Ved Buresø er der parkeringsplads, og herfra kan man gå til Krogenlund Mose også kaldet ”Småsøerne”. 

Om Ganløse Motorbane

Ved Nellesø umiddelbart syd for Ganløse Eged blev der i årene 1932-38 kørt motorløb i det kuperede terræn. Motorloven af juli 1932 forbød al orienterings- og udholdenhedsløb på de danske veje. Det fik gang i banesporten for motorcykler og biler. 

 

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier