Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Oplev Egedal Kunst i Egedal Kunst til sundhed, leg og bevægelse SuperZOOkelsti

SuperZOOkelsti

Lysende skulpturer af blandt andet afrikanske savannedyr skal gøre det sjovt at cykle til skole og huske cykelhjelmen.

SuperZOOkelstiens sommerfugl og snegl ved Veksø

Egedals SuperZOOkelsti er verdens første af sin slags. På den 2,3 km lange cykelsti mellem Veksø og Stenløse langs med jernbanen, er der blevet opstillet ni skulpturer af forskellige dyr. Man kan få dem til at lyse op ved hjælp af en chip på cykelhjelmen.

Egedal Kommune har gennem det internationale projekt Lighting Metropolis arbejdet med at skabe en smart og interaktiv cykelsti, der skal være med til at motivere eleverne til at cykle i skole, skabe tryghed - og huske cykelhjelmen.
Til det formål var 70 elever fra Lærkeskolen i maj 2017 inviteret til workshop om deres ønsker og idéer til en bedre cykeloplevelse. Eleverne bidrog med en bunke gode ideer og det er så endt med at blive verdens første SuperZOOkelsti.

I to områder på cykelstien, der løber langs med S-banen mellem Veksø og Stenløse, er der opstillet i alt ni store skulpturer af forskellige dyr som elefant, zebra og sommerfugl med en højde på helt op til 2,2 meter.

Dyrene er udført i corten og har indbyggede LED lys, der vil lave et kort lysshow, når en cyklist med en chip på cykelhjelmen kommer forbi. Der er op til seks forskellige lysshows, man kan vælge imellem via en hjemmeside - se, hvordan du gør, nederst på denne side.

Mens formålet i første omgang er at få eleverne til at benytte cyklen endnu mere, kan SuperZOOkelstien også bruges til undervisning i smart teknologi og programmering i folke- og ungdomsskole.

Det tekniske design bag de lysende dyr er gjort fleksibelt, så elever kan prøve deres egne ideer til programmering af i virkeligheden og se resultatet med det samme, når de cykler en tur forbi dyrene. Hvis din klasse er interesseret i det, kan I kontakte superzookelsti@egekom.dk

Egedal SuperZOOkelsti støttes af Supercykelstipuljen og InterReg. Projektet er det første af i alt tre Lighting Metropolis EU-projekter, hvor Egedal Kommune samarbejder med otte andre kommuner, universiteter og virksomheder i Øresundsregionen om at skabe fremtidens urbane og intelligente lys.

Hvis du ønsker, at dyrene skal lyse for dig på cykelstien skal du hente en chip til din cykelhjelm i Borgercirklen på Egedal Kommunes rådhus.  Når du har hentet chippen, skal du aktivere den på denne hjemmeside: www.superzookelsti.dk.

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Telefonisk træffetid

Dette område kan kontaktes gennem kommunens hovednummer 7259 6000. 

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyt fra Egedal Kommune

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier