Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Oplev Egedal Kunst i Egedal Kunst til sundhed, leg og bevægelse Kvindetegninger af Kira Lykke

Kvindetegninger af Kira Lykke

I Ølstykke Svømmehals caféområde hænger tre tegninger af den lokale kunstner Kira Lykke, der forestiller kvinder i deres forskellige faser af livet, og du kan på din tur i svømmehallen blive mindet om, at kvindekroppen er naturlig i sin forskellighed. Svømmehallens gæster bliver inviteret ind i kunstnerens univers i en tid, hvor kropsidealer gennemgår forandring og op til diskussion konstant udfordret af sociale medier.

Tegningerne forestiller kvinder i forskellige faser af livet, og med Kira Lykkes stregtegnende stil træder de mangfoldige kvinder og deres forskelligheder frem. I tegningerne bliver kvindekroppens fysiske forskelligheder positivt fremhævet gennem en forbundenhed; kroppene vikler sig ind i hinanden, og i stedet for at efterleve et urealistisk kropsideal, vil tegningerne invitere dig til at omfavne din egen krop og værdsætte den som den er. Når du opholder dig i Ølstykke Svømmehals caféområde kan kvindetegningerne give en fornemmelse af, at din krop er perfekt uperfekt. Tegningerne viser et fællesskab blandt kvinder, et fællesskab der blandt andet eksisterer i fritidstilbud. I svømmehallen er den bevægende krop en naturlig del af landskabet, og vandet inviterer til bevægelse frem for anskuelse af hinanden i alt fra babysvømning til motionssvømning. På tværs af generationer og køn er kropsidealerne sendt til pause. Ønsket er, at mangfoldigheden omfavnes og det kan kvindetegningerne være en påmindelse om. 

Egedal Kommunes Kunstråd har bevilget midler til, at Kira Lykkes kvindetegninger kan hænge i Ølstykke Svømmehal, så borgerne kan blive mindet om et positivt kropssyn. Som led i Egedal Kommunes kunststrategi vil Kira Lykkes tegninger invitere svømmehallens gæster til at se kvindekroppen i fornyet lys, selv i en hverdag præget af visuelle indtryk på sociale medier. Den offentlige debat har kastet lys på de negative konsekvenser, når kvindekroppen bliver fremstillet på sociale medier i uopnåelige fotografier, der tilslører det naturlige og de livsfaser alle gennemgår. Og det er netop dette Kira Lykke kommenterer.

Kira Lykkes kunst sætter fokus på kvindekroppen, om den forandring kroppen går igennem og den umiddelbarhed som kroppen uden idealer repræsenterer. For når vi blotter os og fjerner sociale markører er vores kroppe det, der forbinder vores forskelligheder. 

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier