Skip til hoved indholdet
  Hjem Mit liv Oplev Egedal Kunst i Egedal Kunst på rådhuset

Kunst på rådhuset

Kom forbi og bliv inspireret via de løbende udstillinger af lokale kunstforeninger på Borgertorvet og 1. sal på Egedal Rådhus. Der udstilles fotokunst, malerier, design, smykkekunst, skulpturer og meget mere.

 • Januar: Billedkunstner Nomeda Rysgaard "Occupational Childhood" og Tatyana Demchencko – portrætbilleder, Igor Demchencko, Olga Rostovskaya.
 • Februar: Gruppeudstilling med Egedal Fotoklub. 17 af foreningens fotografer viser deres interesser.
 • Marts: Kunstnerkælderen Stenløse
 • April: Malerier af Mark Dimo Poulsen og små skulpturer af Charlotte Mikkelsen
 • Maj: Kvindebilleder i form af tegninger og abstrakte malerier af Kira Lykke og Pernille Moesgaard
 • Juni: Gina Bekö (Jena Elena) og Nathalia Fedchnati

 • Januar: Kunst fra 2023-udstillingerne
 • Februar: Susanne Pedersen
 • Marts: Helga Bugge
 • April: Susanne Hermann
 • Maj: Gitte Seifert

Om Mark Dimo Poulsen

Mark Dimo siger: "Jeg fik min interesse for tegning og maling sent i livet. Inspirationen kommer mange steder fra og jeg udforsker forskellige tekniker og materialer og har modtaget undervisning fra forskellige udøvere mv. Derfor er mine motiver også meget varierede."

Mark Dimo Poulsen bor i Ganløse.

Om Charlotte Mikkelsen

Charlotte Mikkelsen er lidt af en multikunstner og har i sin portefølje blandt malerier, grafik, fotokunst, smykkedesign og portrættegning. I april skal vi imidlertid se nogle af hendes små skulpturer.  

Charlotte Mikkelsen bor i Ganløse.

Om kunstneren

Susanne Hermann er autodidakt kunstner og har malet, skulptureret og eksperimenteret i mange år og med mange forskellige teknikker.

Om kunsten

”Som keramiker kommer min motivation fra en dyb lidenskab for den naturlige verden og dens forskellige skabninger. Gennem mine keramikdyr stræber jeg efter at fremkalde et smil og skabe en følelse af glæde hos dem, der iagttager min kunst.

Mine billeder er en del af cyklussen: ‘Beautiful Sea Creatures’, der primært består af skaller og vandmænd, malet med Alkohol Ink på Yupo-papir. Jeg ønsker med min kunst at formidle skønheden, mangfoldigheden og min personlige fascination ved havdyr.”

 

 

Kira Lykke

Mine tegninger er let genkendelige, idet jeg arbejder ud fra dogmet at værkerne næsten alle tegnes i en streg uden pennen løftes undervejs. De omhandler alle kvindekroppen, og er fortællinger om kvinder set ud fra deres kroppe livet igennem og alle de prøvelser og forandringer den må gennemgå undervejs. Alt fra vægtforandringer, fødsler, moderrollen, kropaccept og aldring. Malerierne følger samme røde tråd og omhandler kvindeskikkelsen.

Til dagligt udstiller jeg hos Galleri Artcompaz. Tidligere har jeg udstillet hos Galleri Bomhuset på Amager, Galerie Knud Grothe i Charlottenlund, deltaget på Finderskeepers, ved Flid kunsthåndværkmarked samt udstillet for mange  kunstforeninger, heriblandt: Kræftens bekæmpelse, Gentofte Rådhus, TV2 Lorry, Miljøstyrelsen, Dansk Metal, Telia, Njord advokater, Scandinavian Tobacco Group, Kemp og Lauritzen, NCC, Brøndby Kommune, Bonnier, HK, Ledernes hovedorganisation, Ankestyrelsen, Slagelse sygehus samt illustreret for magasinet Q i Aller koncernen.

Pernille Moesgaard

Tilgang/baggrund:

Jeg har altid været interesseret i det splitsekund før placeringen af værket indtræffer, før man når at tænke sig om, før man når at bruge ord i sine tanker, før man når at lave regnefejl, før man når at bekræfte sig selv, før man når at spejle sig, før man når at se det man leder efter og før alle begrænsningerne slår knuder. Altså før identificeringen af et værk er gjort op og man er klar til at putte værket ned i en kasse der formulere hvad det er man ser.
Hvordan kan man strække det tidsrum og hvordan et værk kan fastholde beskueren uden at pege i en bestemt retning andet end væk, og hvordan tomhed kan være insisterende er nogle er de spørgsmål jeg har cirkuleret omkring i min praksis. Jeg har været vidt omkring i brugen af materialer men hovedsageligt har det været tegning, skulptur og computerskabte matematiske print/animationer.


“Objekt Tegninger”

Jeg har altid haft en meget stor tegneglæde, og der har været mange frontløbere til denne serie. Men på et tidspunkt for omkring 10 år siden besluttede jeg mig for at dykke lidt dybere ned i de tavse krusseduller. I opstartsfasen af denne serie, var jeg nok umiddelbart mest tilfreds med, at min glæde ved at tegne endelig havde fundet en lille smule ro. Ved en form der både passede mig i tempo, og et sprog der ikke fokuserede på en følelse der skulle formuleres, en gengivelse eller et slutresultat. Men mere i arbejdsprocessen var rene kombinations teknikker. Arbejdet blev pludselig mere et spil og en leg, end selve det at tegne. For derefter at kunne vende tilbage til en slags tegning der var mere rent for mig end hvad jeg havde lavet før.

Jeg opdagede dog også ret hurtigt, at jeg var bedst tilfreds; hvis tegningen, efter jeg havde lagt den fra mig, var landet et sted mellem noget lettere genkendelig og en flad abstraktion og på en eller anden måde vendte mig ryggen, som et slags gådefuldt objekt, der selv for sin ophavsmand var komplet ligeglad med at blive forstået. Jeg havde det lidt som en arbejdsmand i felten der fremkaldte objekter fra et allerede eksisterende men hinsides usynligt felt og jeg blev simpelthen af pligt nødt til at blive ved med arbejdet, for det kunne være jeg blev lidt klogere på det næste objekt i rækken.

Jeg søger nok stadig et sted her, men jeg er der slet ikke endnu. Det er først for nylig jeg egentlig er begyndt at betragte denne serie som et selvstændigt værk. På en eller anden måde har tanken ikke helt slået an før, og jeg har mere set serien som skematiske notater i min skitsebog. Men nu er der over 1200 objekter i serien og planen er at hele dette index-værk på et tidspunkt skal munde ud i et bogprojekt.

Tove Kate og Gitte Hansen er to søskende som udstiller sammen. Gitte er keramiker og Tove Kate maler.

Gitte er uddannet fra Design skolen i keramik, og har haft flere censurerede udstillinger. Det er kunsthåndværket i brugskunsten som har Gittes interesse. 

Tove Kate bor ved Buresø og ofte er malerierne inspireret af den smukke natur.

Vi har igennem livet støttet hinanden i at tegne, male, designe, bygge og arbejde med ler og glas. Vi nyder begge at lade inspirationen og kreativiteten gribe os.

Så kontakt catja.thystrup@egekom.dk, hvis du er klar med en udstilling!

Udvalgte billeder fra udstillingerne

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier