Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Oplev Egedal Kunst i Egedal Kunst på oversete steder Trappemaleri af Sandra Marquardt

Trappemaleri af Sandra Marquardt

På trappen mod Stenløse Kulturhus ved Egedal Centret finder du det markante trappemaleri af den lokale kunstner, Sandra Marquardt. Værket indkapsler særtegn fra Egedal Kommune såsom kendetegn i stationsbyerne.

I foråret 2021 begyndte den lokale kunstner Sandra Marquardt sit markante trappemaleri mellem Stenløse Kulturhus og Egedal Centret. På trappen har Sandra malet elementer såsom Kong Svends Høj i Smørum, Skenkelsø Mølle i Ølstykke, Stenløse Kulturhus og S-toget, som forbinder byerne i kommunen. Udover vartegn og ikoniske bygninger fra Egedal Kommune, tager værket udgangspunkt i borgerne. Derfor blev billedkunstelever fra Egedal Gymnasium og Kunstnerkælderen fra Stenløse Kulturhus inviteret til workshop, hvor de kom med masser af feedback på og ideer til elementer der enten skulle fjernes eller tilføjes værket. Kunstneren tog de mange input til sig, og slutresultatet kan du se i dag: Værket forestiller en pige, der holder tre balloner, hvori vi ser vartegnene fra Egedal Kommune.

Når du ser trappen på afstand får du fornemmelsen af værket i sin helhed, men som du nærmer dig trappemaleriet, vil små detaljer og nye perspektiver dukke op. Trappemaleriets motiver er omkranset af træer og natur afbilledet på en himmelblå baggrund. Sandra Marquardt har ønsket, at maleriet skal ses som et lokalt øjebliksbillede, og drengen med trompeten og pigen med ballonen skal forestille Egedals ungdom og kommende fremtid. Trappemaleriet er derfor en lokal hyldest til livet og naturen i Egedal. 

Egedal Kommunes Kunstråd faldt for kunstværket, da det var et modigt værk, i sit valg af sted: Ideen er nemlig skabt specifikt til trappen i Egedal Centret. Samtidig faldt rådet for at værket taler ind i flere temaer i Kunststrategien, heriblandt kunst på oversete steder, kunst i byrummet og ved eksisterende institutioner. ​

Nyheder om Kunst i Egedal

Presse

SN: 21.4.2021: Trappemaleri er på trapperne

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier