Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Oplev Egedal Kunst i Egedal Kunst på oversete steder Golfskulptur af Peer Rubin

Golfskulptur af Peer Rubin

Ved rundkørslen mellem Skebjergvej og Smørum Parkvej står en tavs golfspiller i færd med et slag. Bevægelsen er velkendt for mange golfere, men for forbipasserende kan skulpturen være et markant signal om lokalt foreningsliv og kunst i det offentlige rum.

I samarbejde mellem Smørum Golfklub, Rubin Stuk & Søn og Egedal Kommune blev det besluttet, at opføre en golfskulptur i rundkørslen mellem Skebjergvej og Smørum Parkvej. Ved at placere skulpturen i forlængelse af golfanlægget ved Smørum Golfklub, understøtter skulpturen Kunstrådets temaer om kunst i byrummet og kunst på oversete steder. 

 

Skulpturen forestiller en golfspiller, der er i gang med et slag i retningen af klubben, og golferen ser ud over golfanlægget i udførslen af sit slag. Skulptøren, Peer Rubin, har modelleret skulpturen i fri hånd, en tankevækkende handling, når man ser skulpturen i lyset af sine tre meter og materialerne af marmor og beton. 

Skulpturen er markant i byrummet i kraft af sin størrelse, og kaster samtidigt lys på Smørum Golfklub, der med sine mange medlemmer udgør et lokalt knudepunkt. Skulpturen kan derfor både fungere som et vartegn og orienteringspunkt for besøgende og forbipasserende. 

 

Presse

SN, 10.11.2020: Skulptur af golfspiller stilles op i rundkørsel

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyt fra Egedal Kommune

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier