Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Oplev Egedal Kunst i Egedal Kunst i byudvikling Den Kromatiske Passage af Jakob Kvist

Den Kromatiske Passage af Jakob Kvist

I slutningen af 2021 etableredes det storstilede kunstprojekt Den Kromatiske Passage i form af lyskunst på vægge og lofter i to tunneller i Ølstykke Idrætsområde. Lyskunstværket binder både i dagslys og om aftenen de eksisterende institutioner på ruten tættere sammen.

Lyskunstværket udgør to dele - nemlig udsmykning af to tunneller nær Ølstykke Svømmehal og Ølstykke Hallen. Værket skal dag og nat give dig nemmere ved at finde vej fra A til B, skabe tryghed og orientere dig mellem stierne, samt forvandle de skumle stier i idrætsområder til en flot og interessant tur, og binde de eksisterende institutioner tættere sammen.

 

Kunstnerisk lys i tunnel ved Ølstykke Svømmehal af Jakob Kvist. Foto: Kim Matthäi Leland.

Den Kromatiske Passage er skabt til Ølstykke Idrætsområde som resultat af borgerinddragelsen i forbindelse med udviklingen af Ølstykke Helhedsplan og kommunens nye kunststrategi fra 2020, hvor borgerne i Ølstykke ønskede mere lys og tryghed. Den 7. oktober 2021 afholdtes lysworkshop, hvor Jakob Kvist var i dialog med borgerne, omkring lysets farvetoner i de to tunneller. Læs mere om arrangementet her. Og det var godt at borgerne kom! For kunstneren ændrede på baggrund af borgernes input, farverne fra blå og gul til grøn og pink!

Den store vision er, at Den Kromatiske Passage vil strække sig over 750 meter sti og 3 tunneller og binde seks kultur - og fritidsinstitutioner sammen i Ølstykke. Såfremt det er muligt at realisere i fuld skala, bliver Den Kromatiske Passage en 750 m lang lysskulptur, som består af kunstnerisk lyssætning af tre tunneller og 750 meter sti, der erstatter den nuværende belysning på en stistrækning for gående og cyklende i Ølstykke idrætsområde. Du kan se skitseprojektet i sin helhed her.

I 2021 blev første fase af projektet realiseret med midler fra Egedal Kommune, i form af kunstnerisk lys i to tunneller.

Trods en storstilet fundraising-indsats i 2021/22 lykkedes det ikke at realisere økonomien til den store vision. Læs mere om Egedal Kommunes Kunstråds arbejde med dette og andre projekter her 

 

Lyskunstner Jakob Kvist står bag lyskunstværket Den Kromatiske Passage. Jakob Kvist er en internationalt anerkendt og prisvindende lyskunstner, som arbejder med midlertidige og permanente værker i spændingsfeltet mellem kunst, design, arkitektur og musik. Blandt var Jakob Kvist kunstneren bag den lysende sfære, Dichroic Sphere, der stod på Ølstykke Torv i vinteren 2020, og som er blevet vartegn for Copenhagen Light Festival. 

Presse

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyt fra Egedal Kommune

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier