Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Oplev Egedal Kunst i Egedal Kunst i arkitekturen Kunstfortællinger på Stenløse Børnebibliotek

Kunstfortællinger på Stenløse Børnebibliotek

I august 2023 blev værket Fortællinger i Stenløse Kulturhus indviet i forbindelse med genåbningen af det nyrenoverede kulturhus. Værket er inspireret af børns foldetegninger og skabt i samarbejde med børn fra Stenløse Privatskole.

Værket bliver til ...

I forbindelse med renoveringen af Stenløse Kulturhus har NERD architects udviklet et kunstværk til børnebiblioteket. Kunstværket hedder ”Fortællinger”, og skal være med til at vække nysgerrighed, læselyst og fantasi. Kunstværket består af to installationer, som står i indgangen og centralt på biblioteket. Børnene kan gå på opdagelse på biblioteket og finde installationerne og sammensætte dem på forskellige måder, så der dannes sjove fiktive karakterer og små historier.

I forbindelse med udarbejdelsen af værket afholdte Kultur & Fritid og NERD en workshopdag med 6.A fra årgang 22/23 på Stenløse Privatskole. Børnene opdigtede fiktive karakterer fra forskellige litterære genrer og skrev små fortællinger om dem. Børnene tegnede og malede figurerne og bagefter udklædte de sig som dem, hvilket blev foreviget i fotos, der indgår i kunstværket. Man vil bl.a. kunne møde detektiven, Inferno Dragon fra fantasy-verdenen, Olivia der kan forvandle sig til ulv og tale med dyr, Haj-Wai man fra gyser-universet og mange flere.

NERD har stået for den grafiske og kunstneriske bearbejdning af børnenes produktioner.

Værket skal være med til at understøtte formidlings- og fortællersituationerne på børnebiblioteket. Der er arbejdet med inspiration fra barn til barn. Håbet er, at installationerne vil sætte gang i lysten til at læse, skrive små fortællinger og gå på opdagelse i de litterære universer på biblioteket. Installationerne kan også danne udgangspunkt for nogle gode snakke om forskellige genrer og historier, når der er børnegrupper på besøg.  

Installationerne spiller sammen med indretningen af børnebibliotek og tager udgangspunkt i de samme farver og former som inventaret.

Værket blev indviet i forbindelse med åbningen af kulturhuset i 2023.

Presse

SN, 8.7.23: Borgerne inviteres til indvielse af renoveret kulturhus

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyt fra Egedal Kommune

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier