Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Kultur, fritid og idræt Kulturhuse og mødesteder

Kulturhuse og mødesteder

Kulturhusene i Egedal Kommune giver borgere og foreningsaktive mulighed for at samles omkring aktiviteter som teater, dans, revy, kunstudstillinger, foredrag, musik-og sangarrangementer, møder og generalforsamlinger.

Læs mere om faciliteterne her

- et kulturhus for alle borgere i Egedal Kommune

Adresse:

Rådhustorvet 2
3660 Stenløse

Stenløse Kulturhus er et brugerstyret kulturhus. Det betyder, at alle i Egedal er med til at bestemme, hvad der sker i huset. 

Vil du arrangere en koncert, starte en dansegruppe eller mødes med andre omkring en fælles interesse, er der muligheder for det. Stenløse Kulturhus' lokaler er til fri afbenyttelse.

Hvis du har en god idé, så skriv til kulturhuskoordinator, Ditte Mejlhede på ditte.mejlhede@egekom.dk

Info om arrangementer

På voresegedal.dk og på kultunaut.dk findes oversigt over alle arrangementer i Stenløse Kulturhus. Du kan også finde arrangementerne på Stenløse Kulturhus’ Facebookside under Begivenheder.

Book et lokale 

Hvis du skal booke et lokale i Stenløse Kulturhus, foregår det via Egedal Kommunes booking- og tilskudsportal. Du skal være oprettet i portalen for at booke et lokale i kulturhuset. Hvis du endnu ikke er oprettet som bruger i portalen eller hvis du har tekniske problemer, kan du skrive til kulturogfritid@egekom.dk. 

Adgang til huset

Huset har åbent alle dage kl. 7-22. 

Du kan komme ind i husets bibliotek og lokalhistorisk arkiv ved at bruge dit sundhedskort. I bibliotekets betjeningstid kan du komme ind uden brug af kort.

Bibliotekets betjeningstid er:

Mandag   14-18
Tirsdag 10-17
Torsdag 13-17
Fredag 10-14 

Hvis du ønsker at booke et lokale i huset, skal du have et fritidsbrugerkort til lokalet. Det får du ved at skrive til kulturogfritid@egekom.dk  

Hvem holder til i huset?

Kulturhuset er hjemsted for en række forskellige kulturinstitutioner, foreninger og aktiviteter.

Egedal Musik- og Kulturskole har hver uge 250 elever mellem 0-25 år, der øver sig i at synge eller spille et instrument i husets lokaler.

Egedal Bibliotekerne har en afdeling i Stenløse Kulturhus. Her kan du låne bøger, magasiner, tegneserier og film. Men du kan også få hjælp til at finde informationer eller finde et roligt sted at studere, søge på nettet eller læse avisen. Biblioteket afholder også en række arrangementer målrettet børn og voksne. Dem finder du på www.egedalbibliotekerne.dk 

Ung Egedal har en række aktiviteter i huset - fra drama, dans og sangskrivning til projektværksted og samtalegrupper.

Desuden finder du i huset kunstforeninger, gamerrum, Lokalhistorisk Arkiv, slægtsforskning, Repair Café og meget andet.

Har du spørgsmål til de igangværende aktiviteter, kan du skrive til den enkelte aktør, eller eventuelt til kulturhuskoordinator, Ditte Mejlhede på ditte.mejlhede@egekom.dk 

Udviklingsfællesskabet

Stenløse Kulturhus er et brugerstyret hus. Der er nedsat et udviklingsfællesskab, som består af flere repræsentanter fra frivilligheden, en repræsentant fra Egedal Biblioteker, Egedal Musik- og kulturskole, Lokalhistorisk Arkiv, UngEgedal samt Kulturhusets koordinator. 

Udviklingsfællesskabets opgave er at fremme borgernes og foreningernes brug af Stenløse Kulturhus, igangsætte større udviklingstiltag og events og udvikle husets indretning og brug. 

Diverse Links

Smørum Kulturhus er samlingssted for foreninger, der ønsker at lave arrangementer for egedalborgerne.

Adresse:
Flodvej 68
2765 Smørum

Kulturhuset i Smørum ligger på hjørnet af Flodvej og Smørum Parkvej.

Kulturhuset blev indviet marts 1999 og stiller mødefaciliteter til rådighed for institutioner, foreninger og klubber, der er godkendt under folkeoplysningsloven i Egedal Kommune. 

Faciliteter i kulturhuset

Kulturhuset blev i 2021 renoveret med blandt andet en ny flot foyer med opholdstrappe. Kulturhusets bookbare faciliteter består af Kulturhus Salen (max. 240 personer) og et mødelokale (20 personer). Der er garderobe, toiletter og anretterkøkken hørende til salen. Der er toilet og lille kaffekøkken på 1. sal beregnet for mødelokalets brugere. 

Kulturhus Salen har scene, akustikregulering og lydudstyr, der gør den velegnet til afvikling af koncerter, teater ligesom salen bruges jævnligt til kunstudstillinger og andre kulturarrangementer. Mødelokalet benyttes af såvel kommunens institutioner som foreningsliv. 

Smørum hovedbibliotek 

Kulturhuset er ramme for kommunens hovedbibliotek. Her kan du låne bøger, magasiner, tegneserier og film. Du kan også få hjælp til at finde informationer eller finde et roligt sted at studere, søge på nettet eller læse avisen. Biblioteket afholder også en række arrangementer målrettet børn og voksne. Dem finder du på Egedal Bibliotekerne 

 

Ølstykke bibiotek rummer såvel biblioteket og en kælder, der kan lånes til diverse arrangementer og aktiviteter.

Adresse:
Østervej 1A 
3650 Ølstykke

Ølstykke bibliotek

På biblioteket kan du låne bøger, magasiner, tegneserier og film. Du kan også få hjælp til at finde informationer eller finde et roligt sted at studere, søge på nettet eller læse avisen. Biblioteket afholder også en række arrangementer målrettet børn og voksne. Dem finder du på Egedal Bibliotekerne 

Kælderen under Ølstykke bibliotek

Lokalet kan bookes til diverse arrangementer og aktiviteter og er godkendt til max 270 personer uden opstillet inventar men med scene. Til arrangementer med opsætning af borde og stole dog kun 180, hvilket der er borde og stole til i lokalet. Der er desuden 5 børne højstole og en lille lav mobil scene. 

 

Ganløse Kulturhus danner rammen om mange af lokalsamfundets og Ganløse Skoles aktiviteter.

Adresse:
Vestergade 5A, Ganløse
3660 Stenløse

Ganløse Kulturhus er Ganløse Skoles gamle gymnastiksal på 120 M2, der er ombygget og nu danner rammen om mange aktiviteter i lokalsamfundet. Kulturhuset blev renoveret med solafskærmning, lyddæmning, nyt anlæg og gulv i 2021. Det er et aktivitetslokale som også kan benyttes til overnatning, hvor der er scene, musikanlæg og spejlvæg.

Skolen bruger huset som samlingsrum og til teaterforestillinger. Efter skoletid benyttes det af musikskolen samt Ganløse Amatør Scene til prøver og opførelse af teaterforestillinger og revyer. Desuden bruges Kulturhuset jævnligt til møder, foredrag, koncerter, udstillinger og diverse andre arrangementer.

Læs mere om Ganløse Kulturhus her. 

Græstedgård er et smukt og historisk samlingsted for foreningslivet.

Adresse:
Udlejrevej 13 B
3650 Ølstykke

Græstedgård er en af de ældste gårde i Ølstykke. De nuværende bygninger er opført i 1860, og i 1929 blev gården ombygget og fik det udseende, som den har i dag.

Gården blev købt af kommunen i 1968. Den blev restaureret i løbet af 1970'erne og indrettet til forenings- og forsamlingsgård. En voldsom brand i juni 1988 hærgede gårdens tre længer kraftigt, men hovedbygningen blev ikke beskadiget. I foråret 1989 kunne gården igen tages i brug.

I 2011 gennemgik hovedhuset en total renovering og rummer nu 5 mødelokaler. 

Læs mere om Græstedgård her.

Benyttes af et rigt foreningsliv til revy, koncerter, møder, prøver og andre arrangementer

Adresse:

Veksø Bygade 19, 3670 Veksø

Veksø Kro blev bygget 1863. Det var en privilegeret kro med forpligtelse til at modtage vejfarende med opstaldning af heste, bespisning og overnatning. Kroen skulle også have plads for vejfarende, der ikke kunne betale. De kunne overnatte i rejsestalden, der lå mellem kroen og Skibstedgård. Rejsestalden blev revet ned 1968.

Kroen var centrum for mange aktiviteter. Før der kom kro i Stenløse (1896) blev Veksø Kro også brugt til sognerådsmøder. Den vinkelbygning i to etager, der rummer krosalen (teatersalen), blev bygget 1908. Stenløse Kommune købte kroen i 1985 og fuldførte den restaurering, en privat ejer var gået i gang med. Bygningerne blev indrettet til mødelokaler og klublokaler. Huset kaldes dog stadig Veksø Kro.

I 2021 blev bygningen igen renoveret med opgradering til køkke, el, anlæg samt opgradering af salens møblement.

Idag kan kulturhuset i Veksø anvendes til møder, arrangementer, kulissefremstilling eller opførelser.

Læs mere om Veksø Kro på Egedal Historie.

Aktivitetshuset i Ledøje byder på gode faciliteter for kommunens foreningsliv.

Adresse:
Ledøje Sdr. gade 7, Ledøje
2765 Smørum

Aktivitetshuset i Ledøje har til huse i Ledøje Gamle Skole og her har flere af kommunens foreninger aktiviteter, såsom petanque, billard, det lokale bylaug og her er plads til flere.

Smørum Gl. Skole er en smuk bevaringsværdig bygning, der rummer både museum og foreningsaktiviteter.

Adresse:
Smørum Bygade 35, Smørumovre
2765 Smørum

Smørum Gl. Skole er en bevaringsværdig tidligere skole bygget af godsejer Tutein, Edelgave, i 1860, så bøndernes børn kunne gå i en rigtig skole.

Skolen ligger i den bevarede landsby Smørumovre.

Der er indrettet en udstilling om gamle dage i Smørum Gl. Skole, der kan besøges på åbningsdagene. Huset benyttes af både Ledøje-Smørum Lokalarkiv, Egedal Arkiver og Museum og en række foreninger.

Mødelokalet kan rumme 50 personer og benyttes til foredrag, møder, slægtsforskning, bevægelsesfag og bridge.

Smørum Gl. Skole har åbent den første søndag i hver måned fra klokken 13.00-16.00 og hver torsdag klokken 10.00-13.00.

Derudover har DIS Egedal (Data i Slægtsforskning) en række arrangementer

Aktivitetshuset i Søsum benyttes til mange forskellige kulturelle aktiviteter til fordel for kommunens borgere.

Adresse:
Søsumvej 71
3670 Veksø Sjælland

Aktivitetshuset i Søsum er opført i 2001 ved siden af Pudebjerggaard. Bygningen, der ligner et ældre landhus, består af en enkelt længe med halvvalmet tag.

Aktivitetshuset kan lejes til foreningsarrangementer.

Huset benyttes også af Søsum Borger- og Grundejerforening til møder og kulturelle aktiviteter. I sommerhalvåret anvender Stenløse Tennisklub en del af huset som klubhus.

Huset har plads og service til 40 personer.

Priser kan ses på sosum.dk

Udlejeren kan kontaktes på 2484 9179.

Kontakt

Stenløse Kulturhus

Rådhustorvet 2
3660 Stenløse
ditte.mejlhede@egekom.dk

Book et lokale i Stenløse Kulturhus
E-mail: kulturogfritid@egekom.dk 

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier