Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Kultur, fritid og idræt Book lokaler og anlæg Store arrangementer i kommunale lokaler

Store arrangementer i kommunale lokaler

Når en forening planlægger et større arrangement med mere en 150 deltagere, er der behov for godkendte sikkerhedsplaner.

Arrangementer i forsamlingslokaler og telte

Når en forening booker Egedal Kommunes store møde- og forsamlingslokaler i bookingportalen, kan der som udgangspunkt holdes arrangementer for op til 150 personer. Planlægges der arrangementer med mere end 150 deltagere, kræver det en godkendt pladsfordelingsplan. 

En pladsfordelingsplan er en tegning som tydeligt viser opstilling af borde, stole og andet inventar. Herudover skal en pladsfordelingsplan også vise flugtveje helt til det fri, brandslukningsmateriel m.v.

Formålet med pladsfordelingsplanen er at sikre, at inventar opstilles, så deltagerne kan komme ud af lokalet i tilfælde af brand. Planen er altså en en hjælp til dem, der gør klar til arrangementet, da planen skal vise den præcise opstilling med mål og afstande. Planen er også en hjælp til dem der deltager i arrangementet, da de let kan identificere flugtveje, flugtvejsdøre, brandslukningsmateriel m.v. 

Krav til pladsfordelingsplaner gælder forsamlingslokaler såvel som forsamlingstelte. Kravet gælder ikke, hvis der opstilles borde og stole i det fri.

Den godkendte pladsfordelingsplan skal hænge synligt i lokalet under hele arrangementet.

En pladsfordelingsplan godkendes af Kommunens byggesagsafdeling. Spørgsmål herom kan stilles på mail til : Byggesag.


Genbrug af pladsfordelingsplaner

Eksisterende pladsfordelingsplaner, der tidligere er myndighedsgodkendte, kan anvendes igen uden fornyet godkendelse, hvis der ikke ændres på opstillingen.

Når du planlægger et arrangement i kommunale lokaler, kan du derfor starte med at henvende dig til den bygningsansvarlige (halinspektør eller skolens kontor) for at spørge, om de allerede ligger inde med godkendte pladsfordelingsplaner til det forventede antal deltagere. Bemærk dog at det forudsætter, at borde, stole og inventar til dit arrangement opstilles præcis som på den allerede godkendte  plan.

Har du spørgsmål vedrørende booking af lokale til arrangementer, kan du kontakte administrationen i Kultur og Fritid i Egedal Kommune på: Kultur og Fritid.


Politiets godkendelse til store arrangementer

Bemærk i øvrigt, at en lang række arrangementer for mange deltagere kræver politiets tilladelse. Læs mere på Link til Politiets hjemmeside.


Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyt fra Egedal Kommune

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier